Allas lika värde

Hittade för ett par dagar sedan en grej som finns i Laholm som heter allas lika värde, det ligger inte så långt ifrån där jag bor. Det är ett ställe dit alla är välkomna där man får kela med djuren, rida på hästarna, kanske gå en runda med geten Lucas. Man kan även komma dit och spela spel om man vill och deras tanke är att detta ska bli långvarigt och året runt. Där finns det både kaniner, marsvin, hundar, katter, hästar, höns, minigrisar och getter och dem hyr den gården och dem är jätte tacksamma över att ha fått chansen till ett underbart liv. Dem har blivit godkända av länstyrelsen till att få ta emot besökare och dem går under lagen som djurparkerna har, en så kallad offentlig förevisning. Dem har en filosofi och inriktning på att få familjer, ensamma och pensionärer att få chansen att må bra hos dem.

Hon samlar även ihop en massa kläder, leksaker, skor, prydnadssaker mm till alla de familjer som behöver om man kanske har taskigt med pengar och kanske behöver en jacka till hösten/vintern och då kan man alltså hämta det gratis hos dem. Allt är gratis. Det är till och med gratis att besöka dem och jag tycker verkligen det är så fint gjort av dem att anordna sånt här för allmänheten. Så otroligt jäkla fint gjort och sånt här gör verkligen att man får tillbaks hoppet om mänskligheten. Även fast det finns onda människor så finns det faktiskt även dem som har ett hjärta av guld och detta är verkligen så otroligt fint gjort av dem. Jag visade mamma denna sidan förut och frågade om vi inte kan åka dit någon gång och sa att detta kanske även är något som Felicia (min lillasyster) skulle tycka vara roligt och mamma tycker det verkar jätte mysigt och hon tycker även att vi ska åka dit någon gång vilket jag också tycker. Jag lider ju även som ni vet av psykisk ohälsa pga att jag haft det tufft i flera år men även pga sexualbrottet som jag hösten 2015 var utsatt för och det sägs ju att djur ska vara jätte bra när man mår dåligt och detta verkar verkligen såååå otroligt mysigt!! När vi åker dit så hade även jag tänkt ta med mig kläder dit som jag ska lämna där så dem som har dåligt med pengar kan få hämta kläder där. Jag behöver ju ändå rensa bort en del av mina kläder. Jag har ju anorexi och dem på den avdelningen där jag var inlagd sa att det är bra om jag rensar bort alla kläder som blir för små vid min viktuppgång så jag inte kan ha någon mall o gå efter, för det är ju väldigt lätt att man faller så djupt ner igen om man behåller dem kläderna som inte längre passar och det känns väldigt jobbigt att rensa bort för små kläder, anorexi monstret sätter verkligen igång så fort som jag tänker på det. Men jag vet samtidigt att det är viktigt att jag gör det för o minska risken till att falla så djupt ner igen och då är det ju perfekt att skänka kläderna dit så dem kommer till användning för något bra. :)

Förutom detta så har hon även samtalsgrupper om man känner att man behöver prata av sig. Hon har själv haft det väldigt tufft under rätt så många år med misshandel, utanförskap, fajt med myndigheter och hon har även varit bostadslös så hon har väldigt mycket erfarenheter och kan känna igen sig i oss som mår dåligt.

Om ni vill besöka hennes hemsida så klickar ni förresten bara HÄR så kommer ni dit med en gång. :)

Gillar

Kommentarer

Freedomfight
Freedomfight,
Vad du nämner mig ofta i inlägget? 😊 redigerar du om det? 😊 for notis "nämnt dig"
nouw.com/freedomfight
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Jag redigera om det lite där uppe där jag skrev innan jag kopierade in din text, men inte mer än en gång så har ingen aning varför du fått notis flera gånger 😊
nouw.com/mittlivsomsofia
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Men din text har jag inte redigerat om 😊
nouw.com/mittlivsomsofia
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Men detta inlägget har jag ju inte taggat dig i, detta är ju ett inlägg jag skrev tidigare idag 😊
nouw.com/mittlivsomsofia
Freedomfight
Freedomfight,
Konstigt för fick det 4 - 5 gånger senast för 34 minuter sedan 😊 tekniskt skit 😊
nouw.com/freedomfight
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Det är säkert något tekniskt fel, så har det blivit för mig också att jag får flera notisar när någon har taggat mig 😊
nouw.com/mittlivsomsofia