Ambulans till förlossningen

Första dagen på det nya året började med ambulans till Ystads förlossning. Vi var i Skåne hemma hos Christians mamma där vi firade in det nya året vilket var trevligt, men igår dagen efter nyår fick jag sedan jobbiga magsmärtor. Jag tänkte att det går nog över, men sen framåt eftermiddagen blev det värre & smärtorna blev allt mer tätare. Just den smärtan har jag aldrig känt under graviditeten vilket gjorde det extra läskigt. Det gick inte heller komma fram till 1177 då det var helt överbelastat, så det slutade med att Christian fick ringa efter en ambulans som kom & körde in mig till förlossningen eftersom jag tillslut hade extremt ont. På en skala mellan 1-10 så kändes smärtan som en 8a och på det mådde jag även extremt illa.

Christian fick dessutom inte följa med till sjukhuset pga coronarestriktioner vilket kändes jobbigt eftersom man var väldigt rädd, & den där väntan i ambulansen på att komma fram till sjukhuset kändes just då som en evighet även fast ambulansen körde fort. Jag trodde också att jag skulle få ligga där på förlossningen & vänta på hjälp i flera timmar, men dem prioriterade mig direkt när jag kom in med ambulansen.

Dem lyssnade på bebisens hjärta, tog ultraljud samt även ett vaginalt ultraljud & allt med lilltjejen ser bra ut, det finns ingenting som tyder på att hon redan ville ut. De säger att det kan vara sammandragningar vilket kan stämma eftersom min mage även var väldigt hård. Det är helt ofarligt samt något man kan få eftersom livmodern under graviditeten övar inför förlossningen.

Men man blir verkligen orolig, man börjar ju tänka det värsta - och då är hon inte ens född ännu, men redan så skrämmer hon livet på både mamma och pappa. Vår älskade lilla skrutt! ❤️

Tillsist vill jag hylla de på förlossningen som var helt fantastiska. Jag är i vecka 21+3 & vanligtvis tar dem inte emot där förrän man är i vecka 22+0 eftersom det inte är förrän då man tillhör förlossningen. Men när dem i ambulansen pratade med de på förlossningen så tyckte dem att det ändå är förlossningen jag ska till eftersom jag inte är så många dagar från 22+0, dem tyckte det var viktigt att kolla så allt ser bra ut. Så verkligen ett jätte fint bemötande! ❤️

Gillar