Anorexi kan döda

Detta är ett bildspel som en tjej har gjort om hur det var för henne när hon hade anorexi, och jag känner igen mig väldigt väldigt mycket av det hon beskriver. Som exempelvis det där med att tro att man ska bli tjock av att bara se mat, det var något som jag också trodde. Det räckte att jag såg mat så trodde jag att jag skulle bli tjock. Jag fick även ångest när jag drack vatten, och Cola som jag egentligen älskar fick jag också ångest av att dricka. Precis som denna tjejen så var jag alltid en väldigt glad tjej, men något gick sedan väldigt fel och allting började precis som hon beskriver det med en oskyldig diet, en oskyldig diet som bara ökade och ökade för var dag som gick. Jag började äta mindre och mindre och vissa dagar åt jag inget alls. Jag sa ofta att jag skulle äta på boendebasen även fast jag inte åt där, och jag sa även ofta att jag skulle ut o träffa vänner när jag i själva verket var ute o tränade överdrivet mycket för att kunna förbränna så mycket kalorier som möjligt och jag var väldigt duktig på att även isolera mig, och sedan tillslut så var jag helt fast. Jag överdosera med laxermedel samt stoppade fingrarna i halsen för att spy. Jag överdosera även med laxermedel på tom mage, och trots att jag varje dag fick jätte ont i magen av laxerandet så sket jag fullständigt i det. Det enda som jag just då brydde mig om var att gå ner så mycket som möjligt i vikt. Jag skaffade mig även en app i mobilen där jag kunde ha koll på hur mycket kalorier jag fick i mig, hade stenkoll på så jag fick i mig så lite som möjligt och sen förbrände jag det genom att hård träna. Livet blev allt mer mörkare och tillslut blev jag inlagd. Så jag känner igen mig väldigt mycket av det som denna tjejen beskriver och anorexi är en hemsk sjukdom. En hemsk sjukdom som kan döda. Jag tänker dock inte skriva så mycket mer just nu. Har tänkt att jag ska skriva någon annan dag hur en dag kunde se ut för mig när jag var som mest fast i sjukdomen och även hur en framtida drömdag skulle kunna se ut för mig. Det är nämligen en läsare som frågade mig för ett par dagar sedan om jag kan ta o göra ett sånt inlägg, vilket jag i helgen tänkt ta o göra.

Gillar

Kommentarer

Sofia Hermansson
,
Tack för svar! Visar hur hemsk sjukdomen är och hur stark du är! Läste din artikel i HN, vilken kämpe du är! Hur mkt du gått igenom och din dagliga kamp visar sådan styrka och man kan inte annat än bli berörd och imponerad. Alla dessa svårigheter du lyckats ta dig igenom kan endast göra dig starkare!
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Detta var egentligen inget svar på det inlägget du ville att jag skulle göra, utan det inlägget ska jag göra i helgen där jag berättar lite mer <3 Men åh, tack så jätte mycket, det värmer verkligen ska du veta! <3
nouw.com/mittlivsomsofia
resanmotfrihet
resanmotfrihet,
Du är så stark Sofia ❤️ Kan du länka till artikeln i tidningen? Har helt glömt bort att läsa den! 🙈
nouw.com/resanmotfrihet
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Det är du också fina Amanda! Ja det kan jag absolut göra, länkar till dig på kik 😊❤️
nouw.com/mittlivsomsofia
evelinasjostrand
evelinasjostrand,
Usch ja det är så hemskt 😔❤
nouw.com/evelinasjostrand
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Jaa verkligen 😞❤️
nouw.com/mittlivsomsofia