Äntligen hemma

Nu är jag äntligen hemma igen efter nästan en månad på sjukhuset och det känns verkligen sååå skönt! Min mamma kom till sjukhuset vid 12.30 tiden och hämtade mig så drog vi sedan tillsammans iväg till äs-mottagningen eftersom att vi hade vårdplanering där. Jag trodde min kurator på habiliteringen skulle vara med men det var hon visst inte, det var bara min ena boendestödjare och även min handläggare på socialförvaltningen och vi pratade om mer boendestöd tid och ärligt talat så tycker jag det är rätt onödigt eftersom att jag ändå fortfarande bor hemma, 30 minuter en gång i veckan räcker gott och väl tills jag får egen lägenhet och sen får jag ju komma så mycket som jag vill på öppna basen. Min boendestödjare, min handläggare på socialförvaltningen och min mamma tyckte precis som jag, var bara behandlaren som inte tyckte som vi. Men det handlar ju om mig och det ska ju inte bli för mycket för mig och eftersom att jag har dagvård så vet inte jag om jag orkar med boendestöd flera dagar i veckan. Räcker med en gång i veckan och att jag även kan dra iväg till öppna basen. Vi kom överens om att det kan vara bra att min boendestödjare berättar för alla dem som jobbar som boendestödjare att jag har anorexi eftersom att det även jobbar andra boendestödjare där också som inte jag har, men som däremot jobbar mycket på öppna basen och det kan vara bra för dem o veta att jag har anorexi när jag kommer till öppna basen så dem kan peppa mig till o våga äta. Även att dem ska peppa mig till o våga ta efterrätt också även fast jag säger nej. För egentligen så är det ju inte jag som säger nej, det är ju egentligen min anorexi och det är ju inte anorexin som ska vinna. Så vi kom fram till väldigt bra grejer faktiskt.

Jag kollade även med min handläggare på socialförvaltningen om jag kan ha rätt till en kontaktperson så jag berätta lite om min situation och även mamma berätta lite men min handläggare är väldigt osäker på om jag kan ha rätt till en kontaktperson vilket jag tycker är väldigt konstigt. Jag menar jag har ju en kompis som har rätt till det och jag pratade lite med henne och hon känner ändå en hel del där hon bor och hon isolerar sig inte såhär mycket som jag gör sa hon men har ändå rätt till sånt och hon säger att jag borde ha rätt till det med. Jag har ju många vänner men dem flesta bor ju långt bort, så det är just här i Halmstad som jag inte känner så många. Dem flesta som jag känner bor över 20 mil bort där jag bodde tidigare och jag är väldigt bra på o isolera mig genom o stänga in mig på mitt rum vilket min mamma också förklara. Men handläggaren verkade osäker ändå vilket jag tycker låter väldigt konstigt. Men hon skulle iallafall hjälpa mig o ansöka om det så får vi se hur det blir sen när jag får beslutet. Skulle det stå i beslutet att jag inte har rätt till det så ska jag kolla om nån av mina vårdkontakter kan hjälpa mig o överklaga, för man tycker liksom att jag borde ha rätt till det. Vi får hoppas på det bästa helt enkelt.

När vi var färdiga där så åkte vi hem och hämtade mammas man och min lillasyster och sedan drog vi iväg till Ica maxi för o handla. Eftersom att jag ska följa det matschemat här hemma som jag hade på sjukhuset så ska ju jag äta eftermiddagsfikat klockan 14.00, så vi fikade därför på Ica maxi innan vi gick in o handla för det är väldigt viktigt att jag håller matrutinerna och det är även viktigt att måltiderna inte drar ut för mycket. Så jag tog en chokladboll och sen måste jag även äta en frukt till det så köpte efteråt en banan inne på Ica maxi. Ikväll ska vi äta lax och potatis också. Hur som helst så är det iallafall såååå skönt o äntligen vara hemma igen! :)

Gillar

Kommentarer

lifesara
lifesara,
vi ses på onsdag kära syster ❤️
nouw.com/lifesara
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Det gör vi finaste ❤️
nouw.com/mittlivsomsofia