Är ni medvetna om hur mycket ni förstörde mig?

Är ni medvetna om hur mycket ni faktiskt förstörde mig under den tiden som ni mobbade mig? Är ni medvetna om att jag varje dag gick med en stor fet klump i magen till skolan? Är ni medvetna om hur mycket ni faktiskt gjorde mig ledsen och hur mycket ni skadade mig psykiskt? Vet ni hur jag kände mig den gången när jag blev slagen? Vet ni hur jag kände mig när ni kallade mig för en massa fula ord? Och när jag fick en kommentar på internet där det stod "du är så ful." "Nästa gång jag ser dig så ska jag möblera om ditt ansikte" osv. Är ni medvetna om hur mycket det faktiskt skadade mig psykiskt och hur ledsen jag faktiskt blev? För även fast att jag aldrig visade för er rakt ut hur ledsen jag var så var jag faktiskt det innerst inne. Jag satt ofta på mitt rum gråtandes och funderade väldigt ofta på varför jag ens finns. Så även fast att jag inte visade det rakt ut så skadade ni faktiskt mig så fruktansvärt mycket psykiskt och jag kommer aldrig glömma mobbningen som jag blev utsatt för.

Och till er lärare som inte brydde er ett skit när jag faktiskt försökte ta tag i det. När ni bara sa "detta är ingen mobbning, dem bara retas lite." Och när en av er stod o små flinade när jag berättade att jag hade varit hos rektorn. Är ni medvetna om hur ont det gjorde för mig när ni sa så och när en av er stod o flinade? Ni fick mig till o bli ännu räddare för o våga prata om det. För pga att ni förminskade det så blev det istället att jag började hålla det för mig själv helt och hållet. Jag vågade inte ens berätta för mina föräldrar pga att jag kände att det säkert är mig det är fel på. Det var precis så jag kände och därför blev det att jag istället valde o leva i tystnad.

Men vet ni vad? Det som jag blev utsatt för var visst mobbning. Det höll på varje dag och jag kunde inte ens känna mig trygg. Är det så det ska vara tycker ni? Tycker ni att eleverna ska behöva komma till skolan med en stor fet klump i magen? Tycker ni att eleverna ska behöva komma till skolan o vara rädda? Om man som elev kommer till er för o berätta att man är mobbad, när det dessutom även pågår i skolan, då ÄR det erat ansvar att hjälpa till. Då ÄR det erat ansvar att ta tag i det. För man ska inte behöva gå till skolan med en klump i magen. Man ska inte behöva gå till skolan o vara rädd. Man ska inte behöva vara van vid att man varje dag blir mobbad. Ni gjorde så fruktansvärt fel ska ni veta. För det ni gjorde var inte rätt. Så fruktansvärt jäkla fel utav er vilket jag just då inte kunde inse. Men jag har nu insett hur fel det faktiskt var, att ni lärare som har ansvar för att alla ska trivas inte brydde er överhuvudtaget. Usch säger jag bara. Jag är så jäkla besviken på er. Så fruktansvärt besviken är jag och jag hoppas verkligen att ni ångrar det, att ni ångrar att ni inte gjorde något, jag hoppas att ni ångrar att ni inte ens försökte göra något åt det. För ni gjorde lika mycket fel som dem som mobbade mig gjorde och det hoppas jag att ni är medvetna om!

Men jag är iallafall glad att jag lyckades ta mig ur det, och även att iallafall lärarna på gymnasiet tog tag i det. För där gjorde dem verkligen allt för att eleverna skulle trivas. Där accepterade dem inte mobbning överhuvudtaget och dem lärarna är jag så tacksam för. Dem lärarna som jag hade på gymnasiet är nog dem bästa lärarna som jag någonsin haft. Jag har insett att det som mobbarna gjorde och så som lärarna i grundskolan betedde sig var fel. För så som dem gjorde var inte rätt och det är något som jag har insett. Mobbningen som jag blev utsatt för kommer alltid finnas med mig. Det är ingenting som jag någonsin kommer glömma. Ärren från mobbningen kommer alltid att finnas kvar. Men jag har iallafall klarat av o lägga det bakom mig och det är det som är det viktigaste!

Sedan till er andra som varit mobbade, eller som blir mobbade just nu - det är inte er det är fel på! Det sägs ju att dem som mobbar mår oftast inte själva bra. Det sägs även att dem oftast väljer o trycka ned någon annan för o själva kunna känna sig bättre. Och det är helt fel o göra så. För bara för att man själv mår dåligt så ska man inte låta det gå ut över någon annan. Så till er som blivit mobbade eller som blir mobbade just nu - ni är bra precis som ni är och det vill jag verkligen att ni ska veta! Blir ni utsatta för mobbning, försök då o prata med någon vuxen om det. För mobbning är fruktansvärt och ingen ska behöva utsättas för det. Och jag vet även hur svårt det kan vara o få lärare till o förstå och hur svårt det kan vara o få stopp på det, för jag har själv erfarenhet av det då jag inte fick någon hjälp av lärarna i grundskolan. Men får ni ingen hjälp med en gång, försök o stå på er! För blir ni utsatta för mobbning så är det egentligen deras ansvar, och speciellt om det pågår i skolan. Jag vet hur fruktansvärt det är när man blir utsatt för mobbning eftersom att jag själv blivit utsatt för det, så jag kan verkligen leva mig in i andras situationer som också varit utsatta för mobbning eller som blir utsatta för det just nu. Men jag vill verkligen att ni ska veta att ni är bra precis som ni är. Kom ihåg det och ta det med er!

Gillar

Kommentarer

positiv5barnsmamma
positiv5barnsmamma,
Du är stark och du är vacker. Du är bäst på att vara du 💖 Glöm inte att du är bra precis som du är 😊
nouw.com/positiv5barnsmamma
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Tack så jätte mycket! Kram! 💗
nouw.com/mittlivsomsofia
Emil bergqvist
,
Starkt gjort duktig du är starkt gjort att ha kämpat vidare trots allt kram ❤☺
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Tack så jätte mycket! 😊
nouw.com/mittlivsomsofia