Återpublicerar ett inlägg - detta är en vardag för många

Jag hade nu tänkt ta o återpublicera ett inlägg som jag skrev 2016 tillsammans med bilden på mig som jag även hade till detta inlägget. Här kommer texten:

Alltså en grej som jag är riktigt trött på är killar som skickar privata bilder till oss tjejer utan att ens veta om man vill ha en sådan bild! Igår hände detta mig och varför ska man ens hålla på så?! När man dessutom inte ens vet om personen man skickar det till vill ta emot sånt?! Enligt mig så är sånt där bara sjukt och det visar verkligen vad lite respekt man har för medmänniskorna!! Sen säger jag inte att det inte finns tjejer som gör sånt här, för självklart finns det även tjejer som också håller på såhär. Men det jag menar är att det är oftast vi tjejer som blir sedda som sexobjekt, och alla sexuella övergrepp som sker, sker oftast på tjejer. Det är iallafall inte ofta som man läser om en kille som blivit utsatt.

Jag frågade iallafall självklart denna killen varför han skickar en sådan bild o får som svar "du svarade ju iallafall" Men jaha? Så bara för att jag svarar så betyder det helt plötsligt att jag vill ta emot sånt? Knappast. Svarade för att jag helt enkelt ville få ett svar på varför man ens ska skicka sånna bilder. För jag förstår verkligen inte varför man ska skicka något sånt till nån som man inte ens känner, när man dessutom inte ens vet om personen vill ha en sådan bild. Jag bad lixom inte om en sån bild, och då är det heller inte okej att skicka sånt om man inte vet om personen vill.

Det är dax att lära sig vad som är rätt och vad som är fel. För det är verkligen INTE okej att skicka vad som helst, och det är INTE okej att skicka något som tyder på sexuellt innan man vet om personen man skickar det till är med på det! Det är TOTALT FEL, och det sjuka är att sådant här har blivit så jäkla vanligt, sånt här har blivit som en vardag för väldigt många av oss tjejer. Denna som gjorde detta hade även vidare svarat att det var "helt random", alltså inte genomtänkt och han hade sett det som en uppoffring från hans sida genom att "bjuda på sig själv" och detta skrev han rakt ut. Att han ville bjuda på sig själv. Men och? Jag skiter fullständigt i om det där var för att bjuda på sig själv, för jag vill INTE ha en sådan bild och jag har heller INTE bett om det.

Det har gått så långt att sexuellt vinklade bilder som "helt random" skickas på stor "uppoffring" har blivit såpass socialt accepterat och vardagligt att det numera görs helt utan en tanke på konsekvenserna..

Det är INTE alla som vill ta emot sånna där bilder, och att skicka sånt till en person som man dessutom inte ens känner är bara helt sjukt enligt mig. Först och främst så kanske man ska ta o lära känna personen innan man gör något sånt. För som jag skrev så är det inte alla som gillar sånt där och man får INTE göra sådär innan man vet om den andra personen är med på det.

Så därför säger jag såhär nu till er som håller på med sånt här, ni som inte håller på såhär behöver inte ta åt er. För detta är enbart riktat till dem som faktiskt håller på med sån här skit: Skärp till er och lär er vad som är rätt och vad som är fel. För att hålla på med ett sånt här beteende emot andra innan man ens vet om personen vill få sådana bilder är INTE okej - och så är det bara!

Gillar

Kommentarer