Återpublicerar ett till inlägg - blev sexuellt ofredad på studenten

Här kommer ännu ett till inlägg som jag publicerade förra året, som jag nu hade tänkt att jag ska ta o återpublicera:

När det kommer till sexualbrott och sexuella ofredanden osv så är det vi kvinnor/tjejer som är mest utsatta. Killar/män kan självklart också bli utsatta för sexualbrott och ofredanden men dem är inte lika utsatta som vi är. Vi har 98% risk att bli utsatta medan ni har 2% risk till det vilket är en jätte stor skillnad. Vi kan exempelvis knappt gå på krogen utan o bli sexuellt ofredade. När jag tog studenten 2014 så var jag och min bästavän på krogen för o fira att jag tagit studenten. Jag hade innan studenten haft det riktigt kämpigt så jag såg verkligen fram emot en bra kväll på krogen tillsammans med min bästavän. Träffade även en annan kompis där och medan min bästavän gick på toan så satt jag där tillsammans med min andra kompis och pratade helt vanligt med ett par killar, och rätt som det är så börjar en av dem killarna helt plötsligt gå in innanför min klänning o börjar sedan smeka mig mellan benen. Det där är fan inte okej, jag kände mig riktigt kränkt. Studenten som ska vara en bra dag blev ett rent helvete för mig där framåt slutet. Jag hade det självklart riktigt bra hela dagen annars ända till då. Men efter att det där sen hände på kvällen så fick jag en rejäl panikångestattack. Jag sprang ut riktigt fort och började spy upp en massa luft, hela jag bokstavlig talat skakade och jag var helt svimfärdig. Trodde för en stund att jag skulle svimma av. Min ena kompis sprang efter mig och tillslut kom även min bästavän som undrade vad som hände, som jag då berättade detta för. Hon blev verkligen rasande och tilltalade då denna killen och efter det så försvann han. Men trots att han försvann så fanns ju ändå paniken och ångesten inom mig.

Jag fattar verkligen inte. Vad är det som får vissa killar att tro att ett sådant här beteende är okej? För att bete sig såhär är inte okej någonstans. Det som hände mig på studenten kallas för ett sexuellt ofredande och att sexuellt ofreda någon annan är INTE okej. Det är INTE okej, har ALDRIG varit okej och kommer heller ALDRIG att bli okej. Jag fattar verkligen inte hur vissa tänker alltså. Det är inte ett dugg konstigt att vi kvinnor/tjejer är rädda när det gäller män. För vi kan omöjligt veta vem som kommer vilja behandla oss illa. Vi kan omöjligt veta det då det inte precis står en stämpel i pannan på dem som håller på såhär - och just därför kan vi aldrig veta vem det är som vi möter och vem som kommer vilja skada oss. Vi måste hela tiden när vi är ute agera precis som om att något kommer att hända genom att vara uppmärksam. Vi agerar alltså precis som om att något kommer att hända oss och går och är beredda på det värsta just pga att dem som gör sånt här kan dyka upp var som helst och när som helst när man minst anar det och det är fruktansvärt att det ens ska behöva vara såhär osäkert.

Det finns så många killar/män som blir sura på oss kvinnor, men varför bli sura på oss? Bli arg på dem som håller på såhär istället. Bli arg på dem som förstör vårat samhälle. För det är faktiskt inte ett dugg konstigt att vi kvinnor är rädda när sådana här hemskheter pågår dagligen. Det är faktiskt inte ett dugg konstigt! Sånt här pågår liksom nästan vart vi än är. Det pågår på krogar, festivaler, vi löper en stor risk att bli våldtagna när vi är påväg hem, att gå i skogen eller vara ute o jogga kan också vara en stor risk för att något ska inträffa. Finns ju tjejer som varit ute och joggat som både blivit våldtagna och sedan blivit hittade mördade i joggingspår. Vi blir även jätte lätt sexuellt trakasserade på internet, och ja vart vi än befinner oss så löper vi en stor risk att råka ut för något. Händer till och med att tjejer blir sexuellt trakasserade på tåg och tunnelbanor och det är fan fruktansvärt alltså!

Vi får ofta höra hur vi ska klä oss för att minska risken till att något ska hända. Vi får även ofta höra att vi inte ska gå med musik i öronen när vi är ute och går, så vi kan höra om någon galning springer efter oss och jag tycker faktiskt egentligen att det är totalt fel. Man ska kunna få klä sig hur fan man vill. Och vill man så ska man kunna få gå med musik i öronen också. Det är inte vi kvinnor/tjejer som ska behöva anpassa oss. Det är inte vårat ansvar att tänka på hur vi klär oss, för utsatt kan man bli oavsett hur man än är klädd. Vi ska inte heller behöva tänka på att vi inte får gå med musik i öronen. För varför ska inte vi kvinnor kunna gå med musik i öronen när männen kan det? Varför ska vi hela tiden behöva tänka på hur vi ska minska risken till att något ska hända när det är dem män som begår sånt här det är fel på och deras jävla kåthet? Att säga till någon sådana saker är samma sak som att acceptera att sådant här pågår. För varför ska vi kvinnor hela tiden behöva anpassa oss efter männen som inte kan behärska sig? Det är inte vi som ska anpassa oss. Det är dem som begår sånna här brott som ska anpassa sig efter oss, för vi kvinnor finns inte till för o tillfredsställa er kåta män/killar och vi kvinnor finns inte till för o anpassa oss efter er. Det är er och eran jävla kåthet som det är fel på och det är ni som ska anpassa er efter oss. Vi ska inte behöva bli drabbade bara för att ni som håller på såhär inte fattar vad som är rätt och vad som är fel!

Om vi hela tiden ska behöva anpassa oss efter dem män/killar som håller på såhär så kan vi ju lika gärna stänga in oss, för vart vi än är så kan vi ju bli utsatta. Nu menar jag självklart inte att vi ska stänga inne oss och stanna hemma, för det är inget som vi ens ska behöva. Det jag menar är mer att om vi hela tiden ska behöva anpassa oss efter dem som håller på såhär och om vi hela tiden ska behöva tänka så kan vi ju snart inte befinna oss någonstans. För oavsett om man är lättklädd eller inte så finns det ändå en stor risk att vi råkar ut för något. Sen om det är vi tjejer som ska anpassa oss så kan vi ju heller isåfall inte vara med på dejtningsajter. För även där löper vi en stor risk att bli sexuellt trakasserade genom ord. Vart vi än befinner oss så blir vi sedda som sexobjekt. Det spelar liksom ingen roll hur vi än bär oss åt och jag kan inte ens räkna alla gånger som killar och män gått över gränsen genom att sexuellt trakassera mig via ord där dem beskriver vad dem vill göra mot mig osv. Det är till och med gubbar i 50-60 årsåldern som skrivit till mig och det är fan vidrigt alltså. Men vet ni vad alla kåta män och killar? Min kropp är min kropp och den kommer ni ALDRIG någonsin få röra. Det är ENBART min framtida pojkvän, den pojkvännen som vet hur man behandlar en kvinna som kommer få röra mig. Enbart min framtida pojkvän som kommer älska mig för den jag är, som kommer se mig för den jag är och som inte kommer se mig som ett sexobjekt. Ni andra som inte vet hur man ska bete sig kan bara dra med en gång alltså, för min kropp är ingen leksak som är till för o tillfredsställa er kåta män och killar. Om ni inte kan behärska er så kanske ni borde ta och kapa av eran jävla banan istället eller skaffa er en leksak så ni kan tillfredsställa er själva. Men oss kvinnor/tjejer rör ni FAN inte!

Jag vet att alla killar/män inte håller på såhär och jag vet även att det finns killar/män som försöker sätta ned foten för sånt här, vilket är jätte bra. För eftersom att 98% av alla sexualbrott och sexuella ofredanden begås av män så tycker jag det är jätte viktigt att det även finns killar som försöker hjälpa till för o försöka minska sånt här och ni som hjälper till är verkligen grymma. Men till er lättkränkta män som blir griniga på oss kvinnor, lägg all skuld på dem som begår sånt här istället och försök tänk efter. För jag är riktigt trött på uttrycket "alla män är faktiskt inte sånna" för det fattar vi väl. Men vi kan tyvärr aldrig veta vem vi möter och eftersom att det är dem som håller på med sånt här som syns mest så är det faktiskt inte konstigt att vi som kvinnor är rädda när sådant här dagligen pågår. Och det är inte ett dugg konstigt att jag är jävligt försiktig när jag först blev sexuellt ofredad på studenten av en kille som smekte mig mellan benen och sen förra året råkade ut för en våldtäkt.

Det som hände på studenten när en kille smekte mig mellan benen är något som jag sen det hände försökt förtränga, men som nu kommit mig alldeles för nära efter det som jag blev utsatt för förra året. Men trots att det är något som jag försökt förtränga så har jag ändå sen den dagen på studenten varit ännu mer livrädd för att jag ska råka ut för något mer fast något ännu värre, vilket jag då sen gjorde när jag förra året blev utsatt. Jag blev alltså sexuellt ofredad 2014 när en kille på min student smekte mig mellan benen på krogen och sen över ett år senare, förra året 2015 blev utsatt för ett sexualbrott. Vad som hände mig förra året, vad han som förgrep sig på mig gjorde emot mig under övergreppet är ingenting som jag vill skriva ut i detalj. För det är alldeles för känsligt och ingenting som jag klarar av o skriva om såhär öppet. När jag blev utsatt förra året så höll han till och med fast mig när jag försökte streta emot tills jag tillslut blev som paralyserad och sånt här sätter sig verkligen rejält i psyket på en. Det är fan inte ett dugg konstigt att jag som tjej inte litar på vem som helst längre alltså.

Jag vill inte bli sedd som något sexobjekt som vissa män tror att man får behandla hur fan man vill. Jag vill inte bli sedd som det. För jag är en människa med känslor och inget objekt som man får behandla hur man vill. Men tyvärr så finns det ju så många sjuka idioter här i denna världen och den sista är förmodligen inte född än. Så lägg inte skulden på oss, lägg skulden på dem som håller på såhär istället. För det är inte vårat fel att sådant här pågår och det är inte vårat fel att vi blir rädda så fort vi passerar en främmande man. Det är inte vi som väljer att det ska vara såhär. Så ni lättkränkta män/killar, om ni vet om att ni aldrig någonsin skulle kunna begå sånt här så behöver ni inte ens ta åt er. För bara för att vi kvinnor säger att vi är rädda för män så menar vi inte alla män. Utan det vi menar är att vi kan aldrig veta. Vi kan aldrig veta vem det är vi möter och därför har vi inget annat val än att vara beredda på det värsta. Så vet ni om att ni aldrig någonsin skulle kunna begå sånt här, om ni är emot övergrepp och allting som har med kvinnoförtryck o göra så behöver ni inte ta åt er somsagt. Öppna ögonen istället o se problemet. Ingen kan göra allt själv - men alla kan vi iallafall göra något.

Gillar

Kommentarer

nikolinapettersson
nikolinapettersson,
fina du, du har vart med om allt för många hemska saker och du är otroligt stark som kämpar på ❤
nouw.com/nikolinapettersson
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Du är också s�� otroligt stark fina Nikolina! ❤️
nouw.com/mittlivsomsofia