Att bära på ett liv är ingen självklarhet, det är en gåva

Fotograf Rebecka Samdell

Att få bära på ett annat liv är ingenting man ska se som en självklarhet, för det är inte så självklart för alla eftersom det finns de som inte kan bli gravida. Det finns dem som kämpar i flera år, och det finns många som får gå igenom en massa IVF behandlingar. Det finns alltså människor där ute som inte kan bli gravida på naturlig väg, det finns till och med de som inte kan bli gravida överhuvudtaget. Därför tycker jag det är viktigt att reflektera över detta, för jag vet att det finns många där ute som tar sånt här för givet - och det ska man verkligen aldrig någonsin göra.

Därför ser jag det som en gåva, en gåva att jag och Christian faktiskt på naturlig väg kan skapa ett liv. En gåva att kunna få ett barn och att i framtiden kunna få se sitt barn växa upp till en alldeles egen individ vilket jag är så tacksam över. Men det är ändå aldrig något som jag kommer ta förgivet. För det är somsagt inte en självklarhet, det är som jag skrev en gåva. En gåva som jag och Christian lyckligtvis får chansen att uppleva.

Men sen är det även viktigt att man kan glädjas för andras skull också, glädjas för de som kan få barn. För det ska aldrig behöva gå så långt att ens egna barnlöshet ska gå ut över någon annan och man ska inte behöva tassa på tå för andra. Det är viktigt att man får glädjas och att man gläds med varandra! 🌸

Gillar