Att bli nedtryckt pga sin diagnos

Har ni med någon slags ätstörning någon gång varit med om att folk använder eran sjukdom emot er? Det har jag varit med om. För bara några månader sedan när jag beslutade mig för o göra mig av med en energitjuv pga att vi aldrig kom överens så började hen använda min diagnos emot mig genom o säga:

"Ha ett jävla bra liv med din ätstörning och hoppas att du aldrig mer blir frisk din anorektiker!"

Att säga så till någon annan är så fel som det bara kan bli. Enligt mig så är det typ detsamma som att önska någon till döden, för blir man inte frisk ifrån anorexia så kan man tillslut dö och man säger bara inte så, det är inte okej överhuvudtaget. Just precis då när hen skrev så, så började jag tvivla på mitt eget värde ännu mer - vilket jag fortfarande gör även fast att jag innerst inne vet att det var otroligt elakt och fel sagt av den personen. Kan vissa dagar få för mig att jag inte är värd ett skit. Kan vissa dagar få för mig att jag förtjänar detta helvetet medan det ibland kan komma perioder då jag blir riktigt peppad på o försöka bli frisk för o kunna bevisa att jag faktiskt kommer bli frisk och att jag kommer klara av o ta mig ur denna sjukdomen. Men just när dem dagarna kommer då jag börjar tvivla på mitt egna värde, vilket händer väldigt ofta så är det här med motivationen riktigt svårt. Just därför som jag skrev den där listan igår om positiva saker med att bli frisk, för då kan jag kolla tillbaks på den listan när allting känns totalt hopplöst och när motivationen är som bortblåst. Men att det har klistrat sig fast i mitt huvud det som den personen sa till mig känns riktigt jobbigt. Ska egentligen inte ta åt mig, det vet jag - men det är verkligen extremt svårt.

Gillar

Kommentarer

positiv5barnsmamma
positiv5barnsmamma,
Det är svårt att inte ta åt sig när man mår dåligt. Men du får inte glömma bort hur värdefull du är. Du har kommit en lång bit i din sjukdom genom att du erkänt den och tar hjälp för att bli frisk. Stor styrkekram till dig fina Sofia ❤
nouw.com/positiv5barnsmamma
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Det är verkligen riktigt svårt. Tack för din fina kommentar, massa kramar till dig! ❤️
nouw.com/mittlivsomsofia
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Stora kramar till dig med finis! ❤️
nouw.com/mittlivsomsofia