Att tillslut nå en normalvikt innebär inte att man blir frisk

Alla runtomkring mig och dem på sjukvården och min behandlare kan ju se att jag är i undervikt och att jag har ett alldeles för lågt bmi vilket jag själv har svårt o se, jag har väldigt svårt o se mig som så smal som jag skrivit ett par gånger, men en viktig grej som jag anser som viktigt att ta upp är att det finns många som tror att när man sen uppnår en normalvikt, att man då blir frisk - men så är det inte. Man blir inte frisk bara för att man tillslut uppnår en normalvikt, för bara för att man uppnår en normalvikt så finns fortfarande oftast anorexi monstret kvar och just därför blir man inte frisk bara för det. Frisk blir man när man inte längre har kvar anorexi monstret, det är först då man blir frisk. Så man blir alltså inte frisk bara för att man tillslut kommer upp i en normalvikt som väldigt många tror. Anorexin handlar inte bara om vikten, det handlar även om rösterna som man har i huvudet. Samma sak när det gäller maten, bara för att man äter så betyder inte det heller att man är frisk, äter gör man ju för att man måste göra det för o kunna överleva, för att kunna vinna över anoreximonstret - för gör man inte det så går det inte o bli frisk, då kan man ju inte övervinna anorexin. När det handlar om ätstörning så är det maten som är ens medicin men man är inte frisk bara för att man tillslut hamnar i en normalvikt och bara för att man äter bra. Anorexi handlar inte enbart om det, det handlar även om hur man tänker angående maten och vikten, hur man uppfattar sig själv, sin kroppsuppfattning och även somsagt dem dumma rösterna som man har i huvudet och det tycker jag är något som är väldigt viktigt att veta om man kanske exempelvis känner någon som har en ätstörning. För att gå runt och tro att man blir frisk när man tillslut uppnår normalvikt och för att man äter bra är helt fel. Det krävs mer än en normalvikt och mat för att tillslut kunna bli friskförklarad.

Det anoreximonstret säger är något man får jobba med varje dag, även när man hamnar i normalvikt och ett normalt BMI och just därför blir man inte helt plötsligt frisk bara för att man äter normalt och tillslut hamnar i en normalvikt. För äta normalt måste man göra även fast man har anorexi, det funkar inte o svälta sig själv så mycket som jag faktiskt gjort - för att svälta sig själv, vare sig om man väger 80, 60, 40, eller exempelvis 30 är farligt och kan leda till döden. Det kan leda till döden även om man kanske är i en normalvikt eller övervikt, för svälter man sig själv så som jag gjort så kan man tillslut dö och jag har inte riktigt fattat förrän jag blev inlagd hur farligt det jag höll på med verkligen är. Jag fattade inte att jag tillslut någon dag kunde varit jätte nära döden om jag inte började äta. Men nu förstår jag mer och mer och jag har gjort väldigt stora framsteg säger många. Från att först inte förstå allvaret helt till att sen helt plötsligt ändra inställning och förstå att det som jag höll på med när jag bantade, åt så lite som möjligt, vissa dagar ingenting överhuvudtaget när jag antingen var själv eller lurade att jag hade ätit och att jag skulle äta på boendebasen samtidigt som jag överdosera med laxermedel, till och med när magen var tom, stoppade fingrarna i halsen och var ute och sprang på tom mage är något som jag nu förstår är livsfarligt. Jag har hållit på med flera olika beteenden som tillslut hade kunnat bli min död och det skrämmer ärligt talat mig och jag är så glad att jag gick med på att läggas in, jag är glad över att jag inte gav upp, att jag fortsatte kriga för o få en plats på avdelningen eftersom att jag inte kunde bryta mina beteenden själv. Min behandlare och doktorn tyckte ju också att jag ska läggas in, men jag fick ändå verkligen kriga för o få en plats eftersom att dem ofta sa att det var helt fullt på avdelningen, och bara det är ett tecken på att jag faktiskt vill bli frisk även fast jag inte började förstå hur farligt det som jag höll på med kan vara förrän jag kom hit när hjärtat slog lite svagare och även efter att en personal pratade med mig och många av dem här har sagt att dem tycker det är bra att jag gick med på en inläggning pga att jag behöver vård här, och att jag gick med på det är ändå ett tecken på att jag faktiskt vill bli frisk och det ska jag även bli hur svårt det än må vara - och någon gång i slutet på nästa vecka eftersom att det till veckan är min fjärde vecka här så kanske jag blir utskriven. Verkar som det för dem säger att så mycket som jag kämpar här så kan jag nog snart bli utskriven och vi sa ju 4 veckor också. Så jag hoppas verkligen på det.

Gillar

Kommentarer

smaxi
smaxi,
Jag hoppas en vacker dag att det monstret försvinner ifrån dig!❤ jag tror att du kommer lyckas en vacker dag att besegra det monstret!💪
nouw.com/smaxi
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Tack så jätte mycket verkligen fina du ❤️
nouw.com/mittlivsomsofia
Blondina,
Jag älskar dig - tack för att du finns ❤
blondinas.myshowroom.se
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Jag älskar dig också hjärtat och tack för att du finns ❤️
nouw.com/mittlivsomsofia