Att vara öppen i sin blogg

Igår när jag pratade med min vän Therese i telefon, (@blondina här på nouw) så sa hon till mig att hon tycker det är jätte bra att jag vågar öppna upp mig såhär mycket i min blogg. Sedan sa hon även en till grej som var riktigt bra sagt utav henne, och det är att skriver man öppet om sånt här som jag gör, så kan man möta andra i bloggvärlden som varit i samma situation och som känner igen sig i det man skriver, vilket leder till att man slipper känna sig ensam, och även att andra som kanske är utsatta just nu hittar till min blogg o läser mina inlägg, exempelvis någon som kanske är yngre som blir utsatt och som tror att det är så det ska vara. För det är ju ofta så att när man är liten så kan det vara svårt o veta vad som är rätt och vad som är fel, och då kan det vara skönt för dem o få läsa sånt här o inse att det inte är så det ska vara.

Sedan sa hon även att det finns dem som tycker att detta inte är något man ska skriva öppet om, att detta är något man ska hålla för sig själv och för familjen, men att hon tycker att det är helt fel o säga så. För precis som Therese säger, varför ska man behöva hålla en sådan här sak borta ifrån sin blogg? Detta är ett viktigt ämne och vill man skriva om sånt här så måste man faktiskt kunna få göra det. För det är ett viktigt ämne somsagt. Jag är inte den första som blivit utsatt för sånt här och jag är heller inte den sista.

Nu har inte jag fått en enda negativ kommentar om att jag är såhär öppen om det jag varit utsatt för vilket jag tycker är skönt. Men jag kände ändå att jag ville ta o göra ett sådant här inlägg ifall det kanske är någon som varit utsatt som skulle vilja vara öppen om det i sin blogg men kanske inte vågar pga att det är ett så tabubelagt ämne, eller om det kanske är någon som inte tycker att man borde skriva sånt här öppet, för då vill jag bara förmedla att det här är visst något man kan skriva öppet om. Jag har sett andra som öppnar upp sig om sånt här och jag tycker att detta är något man måsta kunna få skriva om utan problem om man vill det. Det är inget konstigt med det, och man skriver inte om det för o söka bekräftelse eller uppmärksamhet, man skriver om det för att man tycker det är skönt o kunna ventilera sig o för o kanske även kunna nå ut till andra som känner igen sig i det man skriver.

Sedan så vill jag verkligen säga tack till dig Therese, tack för dem orden du sa till mig, att du tycker det är bra att jag nu valt o vara öppen om det här i min blogg. Sedan vill jag även säga tack till er andra som kommer med så snälla, fina och stöttande kommentarer. Det är ni som gör så jag kan fortsätta våga vara så öppen om det. Enda grejen jag inte kommer vara öppen om är vad han gjorde emot mig under övergreppet. För det som han gjorde är alldeles för känsligt och det är ingenting som jag känner att jag klarar av o skriva om. Det är så fruktansvärt hemskt. Men vill iallafall säga tusen tack till er alla!! <3

Gillar

Kommentarer

Annorlunda
Annorlunda,
Förr i världen lades skulden ofta på kvinnan och man höll det inom familjen för att kvinnan ansågs ovärdig giftemål om hon våldtagits. Så är det I oftast inte idag och vi måste hela tiden kämpa för att det inte ska bli så igen! Det är det du kämpar mot när du är öppen så här och det är så starkt och rätt! 💖
nouw.com/annorlunda
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Jaa men precis! Tack så mycket, kram! 💗
nouw.com/mittlivsomsofia