Blir så trött

Jag blir så jäkla trött ibland alltså. Min kurator ska ju hjälpa mig så jag kan få komma i kontakt med en psykolog. Hon hade ringt vårdcentralen, men dem hade sagt att det låter som det är vuxenpsykiatrin jag ska gå hos. Så hon hade skickat en remiss till vuxenpsykiatrin och nu fått svar att det räcker att jag går hos den kuratorn jag har eller en kurator på ungdomsmottagningen. 

Men ungdomsmottagningen har jag gått hos och jag kände inte att dem samtalen gav mig någonting så dit vill jag inte tillbaks. Till och med min kurator fattar att det inte räcker. För en kurator kan bara lyssna, stötta och försöka ge råd. Men en kurator har inte alltid dem verktygen som krävs. En kurator kan inte göra några behandlingar eller så som en psykolog kan. 

Som tur är så förstår iallafall min kurator min situation riktigt bra så hon ska kontakta vårdcentralen igen så jag kan få en psykolog. Jag blir bara så trött, blir så trött på att det ska vara så svårt o få den hjälpen som man faktiskt har rätt till och jag hoppas verkligen att jag nu kan få den hjälpen som jag behöver av en psykolog på vårdcentralen iallafall. För jag tänker verkligen inte ge upp detta. Man ska ha rätt till o få den hjälpen som man behöver och det tänker jag inte ge upp. Någon mer som känner igen sig i detta? Att det ska vara så svårt o få rätt hjälp?

Gillar

Kommentarer

Mockinggirl
Mockinggirl,
Känner verkligen igen mig! Man får nästan slåss för att få någon hjälp överhuvdtaget. Sen när du väl får hjälp, är köerna så oöverskådligt långa att man nästan hinner dö innan man får någon tid... Har kompis som åkt in på akuten flera ggr med uppskurna handleder, henne avfärdade de med att hon inte var "sjuk" nog för att få någon som helst hjälp.
nouw.com/mockinggirl
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Usch, hur kan dem säga till någon att personen inte är tillräcklig sjuk om personen till och med kommer in med uppskurna handleder, helt sjukt alltså! 😟
nouw.com/mittlivsomsofia
Mockinggirl
Mockinggirl,
För hög belastning på systemet... Fler och fler avdelningar läggs ner, fler och fler blir av med jobbet för att spara pengar, vilket resulterar i att de som blir kvar får all arbetsbelastning på sig som tidigare kanske låg fördelat på 10 pers... På min vårdcentral hade de börjat skicka patienterna till distriktsköterskan istället för att alla psykologer gått in i väggen 👍🏼
nouw.com/mockinggirl
FruBergsten
FruBergsten,
Hoppas det löser sig
nouw.com/frubergsten
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Annorlunda
Annorlunda,
Ja, känner igen mig. Har varit psykiskt sjuk i 16 år och har just nu inte haft en fast psykiatriker på fem år vilket jag borde ha i mitt tilstånd. Det finns helt enkelt inte läkare utan alla jag träffat dom senaste åren har bara varit på min mottagning några månader.
nouw.com/annorlunda
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Jobbigt när det ska behöva vara så! 😟
nouw.com/mittlivsomsofia