BlueCall - Stödsamtal

Bilden lånar jag från deras Facebook sida!

Jag fick se att Evah har skrivit ett inlägg om en ny app som kommit till iPhone. Jag tycker den appen verkar riktigt smart och därför känner även jag att jag vill ta o göra ett inlägg om detta här på min blogg. Den appen kommer även komma till android under 2017. Appen jag pratar om heter bluecall och vill ni komma till det inlägget som Evah skrev så klickar ni isåfall bara HÄR.

Vad är detta för en app då? Jo det är nämligen som så att det är en app för dem som känner att man vill ha stöd. Om man kanske känner att man helt enkelt vill ha någon o prata med om något som kanske känns jobbigt. Det finns både volontärer och mentorer. Under året 2017 så kommer det även komma en möjlighet att man även kan ringa legitimerade psykologer. Men än så länge så finns det två alternativ, och det är alltså volontärer och mentorer. För o kunna använda denna appen så måste man registrera sig. Uppgifterna som man måste skriva in är sitt för och efternamn, email, lösenord och sitt födelsedatum. Men efternamnet kommer dock inte synas när man ringer, utan då kommer bara ens förnamn samt första bokstaven i sitt efternamn synas för den som man ringer. Annars så är samtalen via bluecall anonymt, så ingenting som spelas in.

När man sedan loggat in så kan man fylla i på sin profil vad man vill prata om. Dem ämnen man väljer matchas med profilen hos stödpersonerna som befinner sig online så man snabbare kan hitta rätt person att ringa och man kan ändra sina valda samtalsämnen när som helst.


Volontärer:

Volontärer är medmänniskor som lyssnar, ger stöd, förståelse och hopp. Den nivån är gratis.

Mentorer:

Mentorer är psykologer under utbildning, terapeuter, sjuksköterskor, socionomer och andra personer över 25 år med människovårdande yrkesutbildningar som har ett specialkompetens inom psykisk ohälsa och samtalsstöd över telefon. Den nivån kostar 100 kr för 30 minuter. Men man kan även prata längre än 30 minuter om det önskas står det, så då får man isåfall fråga sin Mentor om man kan fortsätta samtalet. Samtalet kommer då debiteras med 3,34 kr/min. Men det är alltså bara om man väljer o prata längre än 30 minuter. Pratar man enbart i 30 minuter så kommer det kosta 100 kr.

Så ja, än så länge finns det alltså två alternativ. Volontärer som är gratis och mentorer som kostar 100 kr för 30 minuter. Jag tycker detta verkar vara en jätte bra och smidig app och det bästa är att appen även är säker att använda eftersom att dem som jobbar som stödpersoner på denna appen har fått genomgå en antagningsprocess för att säkerhetsställa deras lämplighet + ha tillgång till utbildningsmaterial och handledning. Dem som svarar har även tystnadsplikt. Så det som sägs får dem alltså inte sprida vidare. Man kan även själv ansöka om o bli stödperson om man vill. Så vill man bli stödperson så måste man isåfall genomgå en antagningsprocess innan man kan börja ta emot samtal. Då ska man alltså skicka in CV, foto på ID och därefter ha en kort telefonintervju. Den processen tar upp till tre dagar.

Innan jag avslutar detta inlägget så vill jag även tillägga att om jag någon gång känner att jag behöver prata med någon så ska jag nog faktiskt ta o testa o ringa någon volontär på denna appen. Jag har dock telefon fobi när det gäller o ringa någon som man inte känner. Men skulle jag känna att jag vill prata med någon så ska jag iallafall försöka. Får försöka tänka som så att den faktiskt är till för o kunna ringa om man känner att man behöver prata och att det inte är så farligt, även fast att det kan kännas läskigt. För jag tycker denna appen verkar väldigt smidig och bra om man känner att man behöver prata av sig.

Vill ni kika in deras hemsida så klickar ni isåfall bara HÄR och om ni vill ladda ned appen via AppStore till eran iPhone så klickar ni HÄR.

Gillar

Kommentarer