Dagens utmaning - något jag är beroende av

I samarbete med @lillfoppan

Något som jag är beroende av, det får nog faktiskt bli min iPhone. För den är jag verkligen beroende av och jag skulle helt ärligt talat inte kunnat klara mig utan den. På en mobil kan man ju göra allt nu för tiden. Det här med mobiler är ju någonting som utvecklas och utvecklas ju mer tiden går. Man kan till och med gå ut på internet, Facebook, och ja allt möjligt. Till och med blogga kan man göra från mobilen. Sen finns det båda för och nackdelar det här med mobiltelefoner, som jag hade tänkt ta och lista. Vi börjar med fördelarna.

Fördelar med mobil:

Man kan få tag i en person väldigt lätt via mobilen eftersom att mobilen är något som man oftast har med sig, om det exemplevis är något viktigt som man behöver säga. Eller om man exempelvis är ute och man är först på plats vid en olycka och måste larma 112, eller om man är vittne till ett brott, om man kanske ser på när ett brott pågår så kan man även då lätt larma polisen genom att slå in numret 112, så det är något som också är väldigt bra med mobiler. En till grej som jag tycker är väldigt bra är att det finns en app som heter not alone (tror dock bara den appen finns till iPhone, eller ja det har varit så tidigare iallafall och jag vet inte om det kanske finns något liknande till dem andra telefonerna också) men det med not alone tycker jag iallafall är riktigt bra. Det är helt enkelt en app som man kan ha igång om man exempelvis är ute själv, om man kanske är påväg hem helt själv på kvällarna så sätter man i hörlurarna i sin telefon och startar igång den, och blir man då överfallen så drar man ur hörlurarna så larmas det till kontakten/kontakterna man lagt till med en karta som visar precis exakt vart man befinner sig. Den appen har jag testat med mamma för o kunna vara helt säker på om den funkar, och det gör den. Så det där tycker jag verkligen är en fördel med mobil, för skulle man bli överfallen och om man har igång den appen och då drar ur hörlurarna, så är det ju bara för den som får larmet att åka direkt dit samt larma polisen. Finns även en säkerhet med den appen också, och det är att om man exempelvis skulle råka dra ur hörlurarna av misstag så har man ett viss antal sekunder på sig att klicka på en ångra knapp, så larmet inte hinner gå ut till dem kontakterna som man lagt till. Så även fast att det finns många nackdelar med mobiltelefoner så finns det faktiskt många fördelar också.

Nackdelarna med mobiler:

Nackdelarna med mobiler som jag tycker är nackdelar, och som jag säkert tror många andra också tycker är att många idag är istället sociala via mobilerna istället för o vara sociala IRL och det tycker jag är en nackdel. Något mer som jag tycker är en nackdel är att många använder sina mobiler på lektionerna i skolan, vilket inte bara stör sig själv då det faktiskt kan störa dem runt omkring en också. Mobilerna kan helt enkelt göra så man blir väldigt osocial. Det är blandannat något som jag lagt märke till väldigt mycket när jag ser folk sitta o fika på caféer, då ser jag väldigt ofta folk som sitter vid sina mobiltelefoner istället för o prata och vara sociala med varandra. En till nackdel är att man kan känna väldigt mycket press och krav på att man hela tiden måste kunna vara nåbar, jag vet inte om det är så för alla men det är iallafall något som jag känt väldigt mycket - och det blir som en slags press på sig själv, när man hela tiden känner krav på att man måste kunna vara nåbar. För det är ju ingenting som man ska behöva känna egentligen bara för att man har mobil - för ibland är det ju faktiskt som så att man inte hela tiden kan vara nåbar eller att man kanske hela tiden inte orkar. Så, det finns somsagt både för och nackdelar det där med mobiltelefoner.

Jag utmanar @alvaalarssoon och @Ylva_Dandy_Lion till att också anta denna utmaningen. Man behöver självklart inte vara med på varje utmaning om man inte vill, men om ni skulle vilja eller om ni bara vill skriva om detta ämnet - tagga isåfall mig och Lisa i inlägget/inläggen så går vi in och läser vad ni skriver! :)

Gillar

Kommentarer

alvaalarssoon
alvaalarssoon,
Vad kul! Får se om jag hinner skriva ett inlägg 😄🙌
nouw.com/alvaalarssoon
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Åh vad roligt! 😃
nouw.com/mittlivsomsofia