Daglig verksamhet

Som jag skrivit tidigare så ska ju jag få börja på daglig verksamhet, eftersom jag varit sjukskriven väldigt länge så är det väldigt svårt o klara av ett vanligt arbete fullt ut så jag måste av den anledningen ta det i min egna takt. Jag vet dock inte än när jag kommer komma ut på sånt, jag får bestämma helt själv då denna verksamheten är helt frivillig. Så detta kommer inte bli aktuellt riktigt än. Men jag har iallafall fått besöka 2 olika platser så jag har tid på mig o fundera vart jag helst vill vara, så jag vet det när jag väl känner att jag vill försöka komma ut på sånt. Första stället jag besökte var ett lantbruk och andra stället ett hunddagis. Hunddagiset var jag och besökte igår och det är den som jag tror att jag kommer gilla mest. Hundarna jag träffade igår var verkligen helt underbara och dem började kela med mig det första dem gjorde när jag kom innanför dörren haha. Att få vara på ett hunddagis tror även jag är väldigt bra för ens mående, för hundar är ju som en trogen vän som aldrig sviker. Så att få vara på ett hunddagis, gå promenad med hundarna osv tror jag är ett väldigt bra jobb inom daglig verksamhet. Så förmodligen så kommer det bli så att jag väljer o vara på hunddagiset. Sedan finns det massa fler ställen men det var dessa två ställerna som jag valde att göra studiebesök på.

Förutom detta så ska dem även dra igång en teaterverksamhet som går ut på att man kommer få sjunga, spela teater eller dansa. När den öppnar vet jag inte riktigt än, men när dem fått igång den verksamheten så kommer jag även välja det eftersom att dans är något som jag brinner för. Dock så kommer jag isåfall både vara på hunddagiset och kanske 1 eller 2 gånger i veckan på teaterverksamheten. Men detta med daglig verksamhet kommer somsagt inte vara aktuellt riktigt än. Det är så otroligt mycket för mig just nu så jag känner att jag först och främst måste få försöka komma in lite mer med det där med ätstörningsenheten och det med min psykoterapeut, och sen är det ju även begravning för min lillebror den 1 Februari och jag känner att mitt psyke klarar inte hur mycket som helst. Men jag har iallafall besökt både lantbruket och hunddagiset nu så jag har tid på o fundera. För då är det bara för mig o bestämma mig med en gång när jag väl känner att jag kommer vilja pröva.

Min arbetsterapeut som jag har som följt med mig på dessa två studiebesöken är väldigt bra också. Hon har varit väldigt noga med o flera gånger säga till mig att det här med daglig verksamhet är helt frivilligt och att det är jag själv som kommer få bestämma hur många dagar i veckan och hur många timmar jag vill vara på själva jobbet. Hon har även varit väldigt noga med o berätta att skulle det bli för jobbigt så är det bara till o säga ifrån så tar man isåfall en paus och att när man är inom daglig verksamhet så får man sjukanmäla sig om man exempelvis känner att man mår för dåligt psykiskt och känner att man verkligen inte orkar, och det känns väldigt skönt och tryggt att veta att man inte kommer ha några krav på sig så jag vet det när jag väl känner att jag vill börja testa.

Men nu hinner jag inte skriva så mycket mer, jag har nämligen ett besök hos boendestödet vid 10.30, när jag är färdig där så ska jag sedan hem och sen klockan 15.00 så har jag en tid på ätstörningenheten. Andra besöket där idag med min behandlare som jag fick förra veckan. Så mycket på en o samma gång idag kan man säga. Men, vi hörs mer senare när jag uppdaterar med nästa inlägg!

Gillar

Kommentarer