December 2016

December månad som vi är inne på nu så har det hänt en hel del. Först och främst så var återkopplingen på ätstörningenheten denna månaden då jag fick klara besked. Fick diagnos och så men vill inte nämna än vad för diagnos då jag inte känner mig bekväm med o skriva ut det offentligt än. Men dem kom iallafall fram till att jag ska få en behandlare där, till en början en gång i veckan. Sen kanske dem ökar med tiden sa dem. Känns väldigt jobbigt men innerst inne så vet jag att detta är rätt hjälp för rätt väg tillbaks.

Utöver det så har jag ju även fått en samtalskontakt på vårdcentralen, en psykoterapeut och den kontakten fick jag denna månaden. Vi kom fram till att hon först och främst ska hjälpa mig så att jag på ett bättre sätt kan hantera mina panikångest attacker, och när jag kan hantera dem på ett bättre sätt så är det tänkt att jag ska få gå trauma behandling vilket går ut på att jag under flera tillfällen ska få bearbeta det jag varit med om. Jag kommer under flera besök få upprepa exakt allting i detalj vad som hände under övergreppet och efter. Jag tänkte försöka orka ta tag i både ätstörningenheten och trauma bearbetningen samtidigt eftersom att båda delarna hänger ihop med övergreppet, men om det skulle bli så att dem ökar till ännu mer på ätstörningenheten så kanske jag isåfall lägger trauma bearbetningen åt sidan. För då kan det bli väldigt jobbigt o klara av båda delarna. Kommer hur som helst bli riktigt tufft och båda kontakterna kommer dra igång mer ordentligt i januari.

Utöver det så var jag även iväg till Trollhättan där jag träffade min bästavän Cecilia. Jag sov även över hemma hos henne en natt. Dagen efter följde hon med mig så jag kunde köpa julklappar och sedan framåt kvällen så drog jag till Nossebro. Åkte sedan med min storasyster och lillasyster en sväng hem till mormor och sedan sent på kvällen hem till pappa. Under tiden som jag var i Nossebro så hann jag även träffa min bästavän Elin + farmor och farfar. Firade även jul med pappa, farmor, farfar och mina syskon några dagar innan julafton med tanke på att jag inte firade själva julafton med dem i år. Sedan på onsdagen så åkte jag med min storasyster och lillasyster till Halmstad. Dem skulle ändå hit också skulle dem åka hem till Nossebro på julafton morgon igen och eftersom att dem ändå skulle hit på Onsdagen så tänkte jag att jag också kunde åka hem då så jag kunde åka med dem, så slapp jag tåg på hemvägen vilket var skönt.

Sedan dagen innan julafton så var det uppesittarkväll, så då spelade vi Bingolotto och jag vann två Sverige lotter vilket var roligt eftersom att det annars aldrig händer att jag vinner på sånt. Bytte även julklappar med mina två syskon på kvällen dagen före julafton eftersom att dem inte skulle fira julafton med oss här i Halmstad. Så då blev det även lite julklappar dagen innan.

Sedan så var det julafton och det firade jag tillsammans med mamma, mammas man och min lillasyster Felicia hemma hos Håkans bror. Fick mycket fint i julklapp också som jag är riktigt nöjd över! Var en mysig dag förutom att jag på kvällen började känna av ångesten, fick även huvudvärk så det slutade med att jag drog hem lite tidigare än dem andra. Men annars så var det en väldigt mysig dag.

Gillar

Kommentarer

Sandrabergmanfit
Sandrabergmanfit,
Låter ju ändå att det finns en väldigt bra plan för dig 😊
nouw.com/sandrabergmanfit
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Jag hoppas verkligen den trauma behandlingen hjälper dig och att allt inte blir för jobbigt, och att du isåfall tar avstånd och fukuserar på en sak i taget. Ville bara säga att du är väldigt klok och vettig och jag tror verkligen på dig fina du! Kram ♡
nouw.com/nikolinapettersson
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Det hoppas jag också och om det blir för mycket på en o samma gång så lägger jag isåfall trauma bearbetningen åt sidan lite! Tack så jätte mycket för din kommentar fina du, massa kramar! 💗
nouw.com/mittlivsomsofia