Dem tog det på största allvar

Imorse när jag kom fram till dagvården så pratade jag med min kontaktperson där om hur taxi chauffören behandlade mig igår, jag berätta om precis exakt allt han hade sagt till mig igår och berätta även att han upprepade saker och ting flera gånger och att han även höll på hela resan som var ungefär 45 minuter. Min kontaktperson sa att det där som han höll på med är verkligen inte okej och hon sa även att hon förstår min reaktion också. Så hon ringde upp till resam för o anmäla honom dit och dem där på resam står på min sida också, för även dem sa att det där som han höll på med verkligen inte är okej, och detta är tydligen inte första gången sånt här händer berätta min kontaktperson för mig, det har tydligen hänt fler patienter. Kändes hur som helst bra att jag faktiskt vågade ta upp det här med min kontaktperson och kändes även bra att både hon och dem på resam tog det här på allvar. Personen min kontaktperson prata med bad henne skicka in ett mejl till dem så dem enklare kan komma ihåg allting taxi chauffören sa, så min kontaktperson satt och skrev ihop ett mejl som jag sedan fick läsa för o se så hon inte missade o skriva med något - men hon fick med allting så nu har hon skickat in mejlet till dem, så nu får vi hoppas på att det händer något. Min kontaktperson sa även det att hon ska försöka se till så den taxi chauffören inte kör mig något mer, hon vill nämligen inte att han ska köra oss patienter mer efter det här. Men hon kan dessvärre inte lova något eftersom det är dem där på resam som bestämmer vem som ska köra, men man kan ju hoppas att jag slipper den taxi chauffören i fortsättningen.

Min kontaktperson berätta även att dem har stränga regler på att chaufförer inte får fråga oss om sjukdomar, enda gången dem får prata med oss om det är isåfall om det är vi patienter som börjar prata med dem om det - men dem får alltså inte påbörja ett samtal bara så om saker och ting som har med sjukdomen o göra, så den taxi chauffören har ju gjort väldigt väldigt fel då detta inte är okej överhuvudtaget. Känns hur som helst bra att jag både har dem där på dagvården och även dem där på resam på min sida, och det känns även på ett sätt bra o veta att jag inte är ensam om att ha råkat ut för det här. Även fast det självklart är förjävligt att det finns fler som varit med om det här så känns det ändå skönt på ett sätt att man inte är ensam om det.

Förutom det här så prata jag lite mer med min kontaktperson förut angående vikten. Hon vägde ju mig idag och vikten visade uppåt vilket gav mig en rejäl ångest, så jag berätta det för henne och berätta även det att det känns som jag emellanåt är påväg o tappa motivationen och hon sa att det är väldigt lätt att man gör det emellanåt, att allting kommer gå upp och ner o så och att det gäller o försöka stå ut med vikten och hjärnspökena - men det är riktigt svårt. Jag ska försöka stå ut så gott som det går men det är verkligen inte lätt när hjärnspökena och ångesten ekar i huvudet på mig. Kändes iallafall bra o sätta ord på hur jag känner för henne, för jag har annars väldigt svårt för det vilket resulterar till att jag oftast inte säger någonting istället och det är ju väldigt viktigt att jag berättar för henne hur jag känner så att dem där på dagvården ska kunna hjälpa mig. Så, det är något som jag ska försöka bli bättre på - att våga berätta hur jag känner o så.

Gillar

Kommentarer

Albin_Karlsson
Albin_Karlsson,
Så skönt att de tog det på allvar!❤ Kan till viss del relatera till hur jag kände när jag gick upp i vikt efter ätstörningar, där är jag lite nu och det är jättejobbigt. Men kom ihåg att ditt mående är så mycket viktigare än siffrorna på en våg! ❤ KRAM
nouw.com/albin_karlsson
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Verkligen! ❤️ Ja när man börjar kriga för det friska och då måste gå upp i vikt så känns det verkligen jätte jobbigt. Men precis som du skriver så är ens mående så mycket viktigare än siffrorna på en våg. Kram ❤️
nouw.com/mittlivsomsofia