Det här med fördomar

Jag har egentligen inte mött så många fördomar sedan jag kom hit till denna avdelningen, däremot så har jag fått höra två väldigt korkade kommentarer, blandannat första dagen då när jag kom hit så fick jag höra:

"Det syns inte direkt på dig, men det mesta kanske sitter i huvudet"

För det första så är det första gången jag fick höra något sådant, alla andra har försökt få mig o inse att jag är alldeles för smal även fast jag kan ha svårt att se det själv, och för det andra så tycker inte jag att man som utbildad inom psykiatrin säger något sånt. Det är helt fel för sånt kan faktiskt tolkas väldigt väldigt fel. Mina hjärnspöken sattes liksom igång med en gång och jag fick genast för mig att jag är för stor och alltså jag tycker bara inte att man säger så till någon som redan har svårt o se sig själv som smal, och när man då får höra sånt så är det klart att ens hjärna börjar övertänka. Så det där tycker inte jag är okej för fem öre.

Det andra som jag fått höra, som dessutom var nu ikväll är:

"Det finns dem som har det värre än dig"

För det första så vet inte den personalen vad jag har i mitt bagage mer än den där våldtäkten, och för det andra så ska man inte jämföra så. Det som kanske är jätte kämpigt för mig kanske inte är lika kämpigt för någon annan och tvärtom. Så man kan inte jämföra så och man ska aldrig jämföra heller för alla är vi olika så att jämföra någons smärta med andra är helt fel för det går faktiskt inte o jämföra och det handlar heller inte om vem som har det värst. Det är ingen jävla tävling precis, så varför ens kläcka ur sig något så korkat? Jag fattar verkligen inte. Det är inte så att den personalen kan veta exakt hur jag känner och därför kan man ju heller inte säga att det finns andra som har det värre för alla är vi olika och saker och ting är olika jobbigt för alla och man ska inte döma på det sättet innan man har gått i någon annans fotspår, och att gå i någon annans fotspår är helt omöjligt för vi alla upplever saker och ting på olika sätt och det som kanske är jätte svårt för mig kanske inte är lika svårt för någon annan och det som är svårt för någon annan kanske inte är lika svårt för mig. Så man ska verkligen inte jämföra så, det är helt fel. Men jag tänker inte ge upp för förutom dessa två så är iallafall dem andra här helt fantastiska och jag tänker fortsätta kriga för jag ska en vacker dag kunna bli fri. Jag ska en vacker dag kunna komma ut som en lycklig vinnare och så är det.

Gillar

Kommentarer

carolinamikaela
Vingklipptsångfågel
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Oj men förlåt. Hade helt missat den här kommentaren, så pinsamt haha förlåt ❤️
nouw.com/mittlivsomsofia
Sandra,
"Det syns inte direkt på dig"?! VA?! Du var ju fruktansvärt smal och det var alldeles uppenbart att du har en ätstörning, det såg jag direkt. Så ofantligt korkad kommentar att säga till en person med en ätstörning, för övrigt. Sjukt triggande! Personal borde verkligen veta bättre.

"Det finns de som har det värre än dig"?! GUD VAD ARG JAG BLIR!!! Gaah. Precis som du skrev så går det inte att jämföra!

(Ja, jag kom in här på din blogg och fastnade haha. Du skriver så bra och jag imponeras av din styrka!! <3)
sssandie.blogg.se
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Riktigt korkat sagt av dem personalerna som sa så där till mig, dem om någon borde ju förstå att man inte uttrycker sig på det sättet liksom 😟 Men åh, så söt du är och såå glad jag blir. Det värmer verkligen ska du veta. <3
nouw.com/mittlivsomsofia