En ny bra Facebook grupp

Jag har gått med i en grupp på Facebook som heter "promenera tillsammans - Halland". Det är en grupp som en kvinna och en man tillsammans startat eftersom att det på senaste tid hänt så mycket hemskheter här. Blandannat 2 kvinnor som blivit överfallna i ett skogsområde. Först en kvinna förra måndagen vid lunchtid och sedan en annan kvinna denna måndagen någon gång på morgonen, alltså båda överfallen mitt på ljusa dagen. Riktigt otäckt verkligen. Hur som helst så går iallafall denna gruppen ut på att man kan bestämma träff för promenader i grupp, att man helt enkelt kan komma i kontakt med andra som också känner sig oroliga eller bara vill ha sällskap.

Till en början hette den först "promenera tillsammans - Halmstad med omnejd". Men nu har dem döpt om den gruppen till "promenera tillsammans - Halland" pga att gruppen blivit väldigt stor och även för att det finns dem som inte bor just i Halmstad men som också känner sig rädda och oroliga för o gå själva. Så denna gruppen som dem startat är alltså för alla i hela Halland. Sedan så får man ju självklart ändå vara försiktig med vem man bestämmer träff med, för gruppen kan ju aldrig garantera en säkerhet till 100% lixom. Men jag tycker iallafall att det är riktigt bra av dem som startade denna gruppen. Så tänkte därför tipsa er som kanske bor i Halland om att det nu finns en sådan här grupp.

Det känns helt sjukt att man knappt kan gå ensam längre, såhär ska det inte behöva vara. För man ska kunna gå ensam utan att någon tror att den har rätten till o förgripa sig på och överfalla någon annan. Men man kan inte blunda för alla hemskheter som faktiskt händer och sker, det är såhär som verkligheten tyvärr ser ut och det är riktigt skrämmande. Och med tanke på hur det ser ut och hur mycket hemskheter som faktiskt händer och sker nu för tiden så är det både mycket bättre, säkrare och tryggare att man iallafall promenerar tillsammans istället för o promenera själv och just därför tycker jag att det är så bra av den kvinnan och mannen som startade denna gruppen. 

Jag kommer garanterat använda mig av denna gruppen så mycket som möjligt. För jag vill så mycket som möjligt undvika o gå helt själv eftersom att jag bokstavligt talat känner mig livrädd. Jag känner mig till och med livrädd mitt på ljusa dagen när jag är ute, just pga att jag vet att dem 2 senaste överfallen som var förra måndagen och sen denna måndagen hände vid lunchtid och på morgonen. Därför känner jag mig inte ens trygg ute på dagen längre, för jag är somsagt livrädd för att jag ska möta på och råka ut för han som gjort detta mot dem 2 kvinnorna. Jag vågar inte ens gå med musik i öronen när jag är ute, för jag vill hela tiden kunna höra om någon går eller springer efter mig. Därför är det så bra att det finns sådana här grupper där man kan kolla om det finns någon som kanske vill promenera tillsammans. Ingen kan göra allt själv, men alla kan vi iallafall göra något. För vi ska inte behöva känna att vi måste sitta instängda pga att det finns idioter som inte fattar vad som är rätt och vad som är fel. Vi ska FAN kunna få röra oss ute utan att någon tror att den har rätten till o förgripa sig på och överfalla. Egentligen så ska man inte ens behöva känna behov av sådana här grupper. För vi ska egentligen kunna gå ensamma utan att något ska hända. Vi är inga jävla leksaker som man får behandla hur man vill. Vi är också människor och ska ha lika mycket rättigheter till o kunna vara ensamma ute precis som alla andra och utan o behöva vara rädda att någon tar sig friheten till o överfalla oss. 

Men just nu så känns det inte som det är så det är. Nu för tiden känns det som vi inte kan gå ensamma ute utan o vara rädda för att en okänd man ska dyka upp ifrån ingenstans o överfalla. Alla män är inte sånna här och jag vet även att övergrepp kan ske på killar och män också. Men det är männen som leder ligan när det gäller sådant här, och när jag skriver män så menar jag INTE alla män. För det finns bra män också. Det finns dem män som också hatar sånt här. Men tyvärr så är det ju så att vi tjejer kan aldrig veta vem det är vi stöter på och just därför måste vi hela tiden se upp o kolla oss omkring för o ha koll så ingen ond människa bara dyker upp ifrån ingenstans. För vi har inte råd o chansa. Vi har inte råd med det och därför måste vi hela tiden ha koll. Vi kan somsagt aldrig veta vem vi möter. 

Men det är inte såhär det ska behöva vara. Vi ska också ha lika mycket rättigheter till o kunna vara ute utan o behöva vara rädd för att en okänd man ska dyka upp ifrån ingenstans. Vi ska kunna gå i skogen utan o vara rädd för att någon kanske gömmer sig bakom ett träd eller en buske som sen från ingenstans bara flyger fram o överfaller. Vi ska kunna ha rätt till o gå ensamma ute precis som alla andra utan o behöva bli rädd så fort man passerar en okänd man påväg hem eller vart man nu än ska någonstans. Men tyvärr så är det inte så som det ser ut. Verkligheten ser tyvärr inte ut så just nu för vi måste hela tiden agera precis som om att vi kommer bli överfallna. Vi måste hela tiden ha koll och vara beredda på att det värsta kan hända och det är fan fruktansvärt att vi ska bli behandlade precis som om att vi inte vore en droppe värd. Det är verkligen fruktansvärt.

Gillar

Kommentarer