Ett stort problem i vårat samhälle

Tänkte nu ännu en gång till ta upp ett ämne här i bloggen som kommer handla om sexuellt ofredande osv. Skrev ju om något liknande för ett tag sedan och det inlägget hittar ni HÄR

När någon skriver "tror man hade valt att få snusk meddelanden före fysiska saker" och sen även ställa frågan "om du var tvungen o välja då?" Alltså seriöst, vad är det för en fråga egentligen? Är man inte med på det så väljer man ju inget utav det och man ska heller INTE behöva välja något utav det. Att ens ställa en sådan fråga fattar jag inte ens varför man ska göra. För varför skulle man vara tvungen o välja egentligen?

Att göra fysiska saker mot någons vilja är inte okej, men det är heller INTE okej o skicka snusk mejl eller bilder mot någons vilja heller och man ska inte ens behöva vara tvungen att välja antingen eller. Sådant här har verkligen blivit ett stort problem i vårat samhälle. För bara för att det är på internet så är det fortfarande INTE okej om den andra personen inte är med på det. Internet är ingen låtsats värld. För bakom skärmarna är vi riktiga människor med känslor precis som utanför internet, och folk kan även ta minst lika illa upp av att bli sexuellt trakasserade på internet som utanför internet.

Så det jag vill få ut med detta inlägget är att man ska inte ens behöva välja antingen eller om man inte är med på det. Jag blir så fruktansvärt irriterad på sådant här och speciellt när man ser sådana frågor där det står liknande som "om du var tvungen o välja då?" osv. För skulle man be någon välja antingen eller så är det detsamma som att tvinga någon till något.

Sen kanske dem som ställer en sådan fråga inte menar något speciellt med det, men det spelar ingen roll för det är inte det jag vill komma fram till. Det jag vill komma fram till är att jag tycker inte man ställer en sådan fråga bara för att man kanske tycker det är spännande o veta vilket utav alternativen man hade valt. För vill man ingenting utav det så ska man inte behöva välja antingen eller. Jag tycker inte man frågar något sådant och att ens komma på tanken o ställa en sån fråga förstår jag mig inte på. För varför vill man ens ha svar på en sådan fråga när man vet att det inte ens är okej att be någon välja antingen eller? Och varför skulle man vara tvungen o välja om man inte vill något utav det?

  • Tankar

Gillar

Kommentarer

Jesse,
Håller med dig i det du skriver om.
jessesarvak.com
Linnea Aurora,
Viktigt- håller med dig!!
linneaaurora.webblogg.se/
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Verkligen jätte viktigt!
nouw.com/mittlivsomsofia