Funderat mycket

Jag bloggade ingenting igår och anledningen till det är för att jag helt enkelt kände att jag behövde ha en dag o tänka lite på det som hände mellan mig och min förre detta kompis i Tisdags. Men nu har jag kommit fram till att det är bäst såhär som det blev. Alla klickar tyvärr inte med alla och så är det ju och att ha en vänskap där man nästan aldrig kommer överens är inte nyttigt i längden, så jag kände att jag faktiskt tog ett bra beslut. Speciellt efter det där fruktansvärda meddelandet som jag fick ta emot, det som jag fick ta emot är ärligt talat ingenting som jag kan förlåta för det som skrevs till mig är bara hemskt. Ibland är det som så att man helt enkelt får sluta umgås med varandra, men att man sedan kanske med tiden kan hitta tillbaks till varandra igen. Men med tanke på det där hemska personen skrev till mig så kommer jag faktiskt aldrig mer vilja ha någon som helst kontakt igen. För man kränker ingen annan så grovt medvetet. Det är så fruktansvärt fel och att en som varit min vän önskar att jag aldrig mer kommer bli frisk bara för att jag tycker det är bättre o bryta kontakten när man ändå nästan aldrig kan komma överens känns riktigt hemskt o få höra. Jag menar, jag mår redan tillräckligt dåligt, ska jag då behöva vara i en vänskap när det bara är en massa tjafs hela tiden? Det är ingenting som fungerar i längden. Det hade bara brutit ner oss båda två i slutändan. Alla klickar helt enkelt inte med alla och det är så som livet kan vara tyvärr. Men bara för det så ska jag inte behöva ta emot något elakt meddelande bara för att jag är ärlig. Det är väl bättre jag är ärlig än o gå runt o vara oärlig? Hade varit riktigt elakt utav mig om jag skulle gå runt o fejka våran vänskap liksom. Man vinner mer på ärlighet tycker jag vilket jag kan garantera att många håller med mig om.

Sen kan sanningen göra ont, det är jag fullt medveten om. Men bara för det så har man inte rätten till o kränka en annan människa så otroligt grovt genom o säga något riktigt hemskt om min psykiska ohälsa när det inte ens hörde till diskussionen. Inte ens om det hade hört till diskussionen så hade det inte ens varit okej o kränka någon på det sättet. Att kränka någon så grovt som personen gjorde gör inte precis vänskapen bättre. Det kan snarare förstöra en vänskap för alltid istället, och jag kommer faktiskt aldrig kunna förlåta det vilket jag tror många inte hade gjort. Nu vet ni ju inte vad det är jag pratar om med tanke på att jag inte vill nämna allt. Men skulle ni veta så skulle ni förmodligen blivit så chockerade så att ni nästan skulle tappa hakan. För det som skrevs till mig är verkligen fruktansvärt och fick mig till o bryta ihop totalt. Det fick mig till o falla ännu längre ned till botten och till och med dem som står mig nära som jag visade detta för blev riktigt illa berörda av det som skrevs till mig. Men samtidigt så känns det ändå skönt att det blev som det blev. Det var som om en sten lättade inom mig då det varit riktigt jobbigt innan jag tog detta beslutet med tanke på att vi nästan aldrig kom överens. Så även fast att jag fick ta emot något fruktansvärt kränkande så känns iallafall beslutet bra - och det är det som är det viktigaste enligt mig. För kan man inte acceptera att jag inte längre är den som jag tidigare varit, om man inte kan acceptera att mitt liv har förändrats och om man inte kan acceptera att jag vissa perioder tycker det är skönt o vara själv och om man hela tiden ska ifrågasätta trots att jag redan svarat på samma fråga ett tusen elva gånger så funkar det inte.

Lika mycket som jag måste acceptera hur andra människor är, lika mycket får man också acceptera att mitt liv har förändrats och att jag ibland behöver få vara ifred, och kan man inte acceptera det så är man inte rätt för varandra inom vänskapen. För jag är den jag är helt enkelt och jag kan inte rå för att jag inte längre är den som jag tidigare varit. Det är tyvärr ingenting som jag kan rå för. Så länge jag inte är elak emot någon vilket jag inte är så får man helt enkelt ta o acceptera att jag inte längre är den som jag en gång varit, och kan man inte acceptera mig som jag accepterar andra så funkar det inte. Man kan inte både äta kakan och samtidigt ha den kvar, och samma sak gäller med vänskapen. Man kan inte kränka en annan människa så grovt och ändå tro att vänskapen kommer hålla. Det är inte så som det funkar. Väljer man o medvetet kränka en annan människa så får man också stå för sina handlingar och ta konsekvenserna till att en vänskap faktiskt kan bli helt förstörd. Då får man helt enkelt ta konsekvenserna till att man aldrig mer kommer kunna reperera vänskapen igen.

Gillar

Kommentarer

blondina,
Man ska bryta med energitjuvar..de är bäst det.
finest.se/blondina