Hatar detta

Bilden är inte nytagen, den är tagen för några månader sen. Men det är precis såhär jag känner mig just nu. Så bilden säger väldigt mycket.

Jag hatar verkligen detta. Jag hatar det så fruktansvärt mycket. Jag hatar dessa hemska nätterna. Dem hemska nätterna när jag får dessa hallucinationer och sömnparalyser. Jag hatar känslan av o vakna upp i panik när det känns som jag inte kan andas och när det samtidigt känns som jag ska spy. Jag hatar känslan när jag är påväg o somna då det samtidigt känns som jag är påväg o svimma och när det känns som hela jag domnar bort. Jag hatar det så fruktansvärt mycket!! Jag lyckades somna och sov riktigt gott där ett tag, men helt plötsligt vaknar jag upp av allt det här och det är så jäkla jobbigt så jag inte ens vet hur jag ska beskriva det. Känner verkligen att jag behöver skriva av mig lite innan jag ger sömnen en ny chans.

Jag var ju på ett möte förut idag, eller igår blir det ju eftersom att det är en ny dag nu. Hur som helst så var jag iallafall på ett möte angående min sömn eftersom att den medicinen som jag tar på kvällarna inte hjälper för sömnen längre. Vi pratade om min sömn och så, och jag fick även prova ett sådant där bolltäcke. Fick lägga mig i en säng en stund förut med det där täcket för o prova, så jag kunde få chans o känna hur det kändes. För er som inte vet vad det är för något så är det ett hjälpmedel som kan hjälpa så sömnen blir bättre. Om sånt hjälper är olika från person till person. Det hjälper på vissa och på vissa hjälper det inte. Jag fick iallafall prova det täcket förut. Men helt ärligt talat så tyckte jag bara det kändes obehagligt. Alla bollar som låg i det där täcket kändes bara så jobbigt. Jag tyckte att dem på något sätt var i vägen och jag kunde inte få någon ro alls. Men eftersom att jag vet vad mina sömnproblem beror på så tror jag att det kommer bli bättre bara jag får rätt hjälp av en psykolog.

Så vi kom fram till att jag ska avvakta med ett sånt täcke tills jag märker hur allt kommer kännas när jag sen väl får rätt hjälp. För jag tror att om jag bara får rätt hjälp, får rätt hjälp av en psykolog som jag kan känna tillit för och som jag känner verkligen tar mig på allvar fullt ut, så tror jag att saker och ting iallafall kan bli mycket bättre och då tror jag även att sömnen kan bli bättre också. För jag känner att det täcket kändes bara för, alltså jag vet inte riktigt hur jag ska förklara men det kändes helt enkelt inte skönt. Så jag hoppas jag snart kan få en psykolog så jag kan se om samtal kanske kan hjälpa mig. För jag känner att jag behöver prata med någon professionell psykolog som verkligen förstår mig och som tar mig fullt på allvar så jag kan känna att jag har någon som verkligen tar sig tid att lyssnar på det jag behöver prata om och som verkligen engagerar sig för o hjälpa mig på bästa sätt.

Det där bolltäcket står dock ändå kvar. För skulle jag ångra mig så sa hon att det bara är o ringa tillbaks så ska hon isåfall skriva upp mig på den där väntelistan. Men jag känner själv att jag tror det är samtal jag behöver, att jag helt enkelt behöver gå till en psykolog som jag känner verkligen lyssnar. Så jag hoppas allting kommer gå snabbt så jag slipper vänta hur länge som helst. För jag känner att det börjar bli jobbigt att bara gå och vänta och vänta hela tiden. Skulle det nu ta tid innan jag får en psykolog så kanske jag iallafall ger det där täcket en chans. För jag känner att ska det ta tid innan jag får en psykolog så vill jag iallafall försöka ge det en chans så man kan se om isåfall sömnen blir bättre. För jag känner att jag kan inte ha det såhär. Men jag hoppas jag kan få rätt hjälp så snabbt som möjligt. För det där täcket kändes verkligen inte skönt. Men nog pratat om detta. Känner att jag nu får försöka med o ge sömnen en ny chans. För jag behöver verkligen sömn och jag är hur trött som helst. Det är bara så jobbigt när jag ska vakna upp av alla dessa grejerna. Blir bokstavligt talat tokig av allt detta! :(

Gillar

Kommentarer

Annorlunda
Annorlunda,
Har också sömnparalyser ibland. Även om jag vaknar så somnar jag om och så kommer samma paralys tillbaka med samma tema om du förstår vad jag menar. Det är så jävla hemskt jag försöker skrika men det går inte förrän jag vaknar och skriker så jag väcker hela huset känns det som.
nouw.com/annorlunda
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Jag förstår precis vad du menar! Det är verkligen riktigt hemskt när det inträffar, riktigt obehagligt också när man varken kan röra sig, skrika eller prata! 😟
nouw.com/mittlivsomsofia
Jesse,
Känner igen mig så mycket i det du skriver om.
Har också haft både bolltäcke och kedjetäcke, gav mig bara mer ångest.
jessesarvak.com
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Skönt o veta att man inte är ensam om o känna så om bolltäcket! <3
nouw.com/mittlivsomsofia