Hiphop mix + Popstar

Har glömt nämna en grej här i bloggen som jag hade tänkt ta o skriva om nu. Tidigare så gick ju jag både hiphop mix och dancehall, hiphop mix dansen ska jag fortsätta med för den älskar jag verkligen - men dancehall dansen har jag bestämt mig för o sluta med. Till en början tyckte jag dancehall var väldigt roligt, men nu det senaste så har jag känt att den stilen inte riktigt är något för mig. Det är hiphop mix jag brinner för mest så därför kommer det bli så att jag bara fortsätter med den dansstilen. Den kommer dra igång igen någon gång nu i slutet på januari.

Men nu till det jag tänkte skriva, till våren så ska jag gå en till kurs som kallas för Popstar. Popstar går alltså ut på att man både får sjunga och dansa i grupp på samma gång. Att dansa och sjunga på samma gång är något som är riktigt svårt, men perfekt för dem som gillar både sång och dans. Jag gillar ju att sjunga och har faktiskt gillat det ända sedan jag var liten bara att jag inte utvecklat det - och samma sak med dans som jag också egentligen gillat ända sedan jag var liten, började inte med dans förrän 2014 men stod ofta hemma när jag var mindre o dansade. Men nu har jag alltså tänkt gå den där Popstar kursen, så jag får chans att sjunga och dansa på samma gång. Vet inte hur det kommer gå, för det kommer somsagt säkert vara riktigt svårt och jag vet inte om det är någonting som jag kommer kunna lära mig. Men man kan ju faktiskt aldrig veta förrän man provat, så just därför har jag tänkt ge det en chans iallafall så får man se om det är något för mig och om det är något som jag kommer vilja fortsätta med.

Precis som med dancehall dansen, den dansstilen kunde jag ju liksom inte veta om det var någon stil för mig och just därför valde jag att testa, och nu har jag känt av att det inte var någon dansstil som jag vill fortsätta med. Men jag prövade ju iallafall och fick chans o känna av. Så man kan ju somsagt inte veta förrän man provat. Så förutom hiphop dansen så ska jag alltså även till våren gå en Popstar kurs, Popstar kursen ska dra igång i början på Mars - så detta ser jag fram emot.

Såhär står det om Popstar kursen:

Att sjunga och dansa är ett roligt uttryckssätt som ger utrymme för både glädje och skratt. Popstar är ett koncept som gör att du inte behöver välja om du vill sjunga eller dansa, här kan du göra både och tillsammans med andra. Visa din talang på scen och bli din egen Popstar!

Innehåll:

Vi väljer en sångtext som vi under kursen övar in tillsammans med ett dansnummer. Att sjunga och dansa på samma gång är svårare än vad man kan tro men vi övar tillsammans i gruppen för att få ihop ett riktigt häftigt framträdande. I slutet av kursen hålls en uppvisning där alla popstars får en chans att glänsa inför vänner och familj.

Så ja, detta kommer garanterat bli riktigt svårt och jag vet inte alls hur detta kommer gå. Är så osäker på mig själv när det gäller nya utmaningar, men jag tänker iallafall ge det en chans så får man se helt enkelt. Det som är bra med denna kursen är iallafall att den är för nybörjare, så man behöver alltså inga förkunskaper sedan tidigare vilket känns lite bra iallafall.

  • Dans

Gillar

Kommentarer