Hur jag vill vara som person

Jag fick se att Evah har gjort ett inlägg för ett tag sedan med rubriken "hur vill du vara som person?" + att hon även skrev att det bara är en själv som kan göra sitt liv och sitt mående bättre och att det bara är en själv som kan styra över sitt eget liv, att man inte kan styra över vad som händer en, men att man kan styra hur man hanterar det om man lär sig det, vilket faktiskt stämmer. För precis som Evah skriver så är det bara en själv som kan göra sitt liv och sitt mående bättre. Det är bara en själv som kan styra över sitt egna liv som hon skriver, och precis som hon även skriver så krävs det mycket träning och jobb för att lära sig att hantera det, men att det går att lära sig. Hennes bästa tips är att ta kontroll över sitt liv och att fråga sig själv hur man vill vara som person. När jag läste hennes inlägg så fick det mig till att fundera en hel del. Jag är den människan som verkligen vill utvecklas och därför tänkte jag nu ta och skriva ner några punkter som handlar om hur jag vill vara som person. Vill ni komma till det inlägget som hon skrev så klickar ni bara HÄR . Men, nu vidare till mina punkter.

1. Jag vill få bättre självförtroende samt bättre självkänsla. Om man jämför hur mitt självförtroende var för ett par månader sedan när jag var djupt nere i anorexin, när jag var djupt deprimerad och hur mitt självförtroende är nu, så är mitt självförtroende betydligt mycket bättre nu. Men jag har fortfarande mycket att jobba på, mitt självförtroende är inte så bra som det skulle kunna vara och jag vill kunna få ännu mer självförtroende eftersom att jag fortfarande väldigt lätt kan klanka ner på mig själv, och det är något som jag måste försöka ändra på. För jag ska inte hålla på o klanka ner på mig själv. Samma sak med min självkänsla, det är också något som skulle kunna bli mycket bättre.

2. Jag vill kunna bli frisk och fri från ångest samt anorexi, och det är även något som jag jobbar med dagligen.

3. Jag vill vara en förebild för andra, och med det så menar jag att jag vill kunna hjälpa andra som också mår dåligt.

4. Jag vill må helt bra, och precis som med punkt 2 så är även detta något som jag också kämpar med varje dag. Jag försöker varje dag kämpa för att en vacker dag kunna må helt bra igen även fast att jag aldrig någonsin kommer kunna bli den som jag en gång var. För allting som jag varit med om har ju förändrat mig som person väldigt mycket. Jag kommer ju aldrig kunna bli den Sofia som jag en gång var, däremot så vet jag att jag kommer kunna komma ur allting starkare än någonsin en vacker dag och jag kommer kunna uppskatta saker och ting på ett helt annat sätt än tidigare. Helt enkelt Sofia fast med livserfarenheter i bagaget.

5. Jag vill att min tillit till andra ska bli bättre. Min tillit är inte riktigt som den en gång varit och det beror ju på allt hemskt som jag varit med om. Sedan kan det vara bra att man inte litar på vem som helst, för man ska inte lita på alla eftersom att alla här i världen inte är ärliga, det finns tyvärr många idioter. Men jag vill iallafall att den ska kunna bli ännu bättre. Dem jag litar mest på just nu är dem som står mig närmast.

6. Jag vill vara positiv, och just det med att vara positiv är något som på senaste tiden blivit mycket mycket bättre för mig. Jag är mer positiv till livet än vad jag någonsin tidigare varit vilket jag tycker är väldigt bra. Men självklart kan det fortfarande komma stunder då allt känns hopplöst. Men för det mesta så har jag faktiskt blivit en mer positiv person och det tror jag faktiskt även märks rätt så rejält i mina inlägg om man jämför hur mina inlägg såg ut för ett par månader sedan då mitt liv mest handlade om att överleva. Nu handlar inte mitt liv om att överleva eftersom att jag vet att jag kommer överleva all ångest och smärta, jag vet att jag kommer överleva även dem tyngsta dagarna. För har jag tagit mig såhär långt så vet jag att jag kan ta mig ännu längre. Så nu handlar det mest om att slå mig fri från min anorexi och psykiska ohälsa vilket går väldigt mycket framåt även fast att jag ibland kan ta några steg bakåt. Men att ta några steg bakåt är något som hör till och det betyder inte att man misslyckas. För att ta några steg bakåt är inget misslyckande, det är snarare någonting som hör till eftersom att allting inte hela tiden kan gå som på räls. Men det absolut viktigaste är iallafall att jag inte längre gör några handlingar av mina sjuka tankar och att jag även nu för tiden ser mer ljus och hopp för framtiden, för nu för tiden så vet jag att jag garanterat kommer nå dit jag vill till ett mer friskare liv. :)

Gillar

Kommentarer