Intervjuar Cecilia

Idag intervjuar jag Cecilia som bloggar om personlig utveckling, positivt tänkande och attraktionslagen. En riktigt bra blogg som jag verkligen tycker ni ska kolla in. Klicka bara HÄR så kommer ni in till hennes blogg direkt. Stort tack för att du ville ställa upp i detta!

1. När började du blogga för första gången och hur kommer det sig att du bestämde dig för o starta upp en blogg?

- Jag började 2011. Jag hade en hemsida och sen tänkte jag att en blogg vore ett bra sätt att visa potentiella uppdragsgivare vad jag kan. Jag jobbar som föreläsare, coach och författare så en blogg är ett bra sätt för mig att visa upp mina expertkunskaper.

2. Vad handlar din blogg om?

- Den handlar om Personlig utveckling, Positivt tänkande och attraktionslagen.

3. Har du några drömmar/mål med bloggen?

- Målet är och har alltid varit att inspirera andra människor och med det målet så strävar jag också hela tiden efter att få så många läsare som möjligt eftersom jag vill inspirera många. Det är så många som mår dåligt idag och då är min blogg ett ställe där många hittat bra tips och inspiration.

4. Har du några drömmar/mål utanför bloggen?

- Jag vill föreläsa utomlands och en stor dröm är att flytta till något varmt och härligt land långbortistan.

5. Vilka riktar sig din blogg till?

- Den riktar sig till de som tycker livet är tråkigt, de som mår lite dåligt, de som vill lära sig mer om attraktionslagen, de som önskar en förändring i sitt liv.

6. Har du några speciella tips för o kunna bli självsäker i sig själv och för att kunna få bättre självförtroende?

- Jag tolkar din fråga som att du frågar om tips för bättre självkänsla och du får här 3 suveräna tips:

1. Självstärkande ord
Få saker påverkar din självkänsla så mycket som de ord du säger om och till dig själv. För det är ju så att det är din egen röst som du hör i huvudet hela tiden oavsett om du tänker eller pratar med någon vilket gör att du alltid blir kraftigt påverkad av den. Om du vill träna upp en bra självkänsla så är det viktigt att du är uppmärksam på vad du säger om och till dig själv. Om du pratar negativt, respektlöst och nedsättande om dig själv så är det dags att förändra din dialog och börja använda ord som stärker din självkänsla och självrespekt.

TIPS: Gör en lista över positiva affirmationer som: "jag är vänlig, pålitlig och självständig." Detta kommer att hjälpa dig att utveckla en ny dialog för att styra dina tankar och ord i en annan riktning.

2. Fokusera på dina styrkor
Istället för att fokusera på att ändra dina svagheter ska du jobba på att förstärka dina styrkor för du kommer som bäst att få mediokra resultat om du fokuserar på att ändra dina svagheter eftersom du är människa och det är naturligt att ha vissa svagheter. Om du istället fokuserar på dina styrkor så kommer dina svagheter att bli mindre utmärkande i dina tankar. Detta kommer också att hjälpa dig att bli mer bekväm med dig själv precis som du är.

3. Aktiv handling
Självkänsla tränas väldigt bra av olika åtgärder så skapa en lista över åtgärder och mål som kommer att hjälpa dig att känna dig mer säker när du jobbar med dem. Skriva ner dina mål och skapa en handlingsplan för att uppnå dem. Det kan vara ett fysiskt mål kring träning eller karriärmål, helt enkelt något som kommer att hjälpa dig att utveckla känslan av hög självkänsla. Dessa beteenden kommer att påverka dina föreställningar om dig själv och höja din självkänsla vilket också leder till att förändra dina tankar och ord om dig själv.

7. Läser du andras bloggar? Isåfall, vad för sorts bloggar föredrar du?

- Jag har sällan tid för att läsa andra bloggar. Oftast läser jag ämnesbloggar om det är något speciellt som jag behöver veta inom sociala media, nyhetsbrev, marknadsföring, recept eller liknande. Om jag får tid och nöjessurfar så kollar jag gärna in inredningsbloggar eller trädgårdsbloggar.

8. Vad är det roligaste med o blogga tycker du? Och vad är det tråkigaste?

- Det roligaste är att se hur inläggen tas emot och att få kontakt med så många människor. Jag vet inte vad som är tråkigt för jag fokuserar aldrig på sådant som jag inte önskar. Dt är mycket roligare att ha kul så där ligger mitt fokus.

9. Hur gör du för o komma på bra inlägg en dålig dag eller när blogg motivationen är på botten?

- Om jag inte kommer på något så struntar jag i det. Men vill jag verkligen skriva och är helt tom så lämnar jag datorn och gör något annat. Jag viker tvätt, tömmer diskmaskinen eller lyssnar på musik och då brukar jag plötsligt få suveräna idéer. Det är ingen idé att försöka pressa fram något för det funkar inte bra för vår hjärna som inte är konstruerad för att pressas. Den följer minsta motståndets väg och när vi slutar pressa den så den får jobba på sitt sätt så kommer idéerna.

Gillar

Kommentarer

Cecilia,
Stort tack för intervjun!

Önskar dig en fantastisk helg!
klokegard.se/blogg
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Tack själv för att du ville ställa upp! 😊
nouw.com/mittlivsomsofia