Intervjuar Emilia

Idag intervjuar jag Emilia. Hon driver en riktigt bra blogg där hon skriver om hennes vardag, hennes tankar kring psykisk ohälsa men även en hel del om skönhet och mode. Jag tycker somsagt det är en riktigt bra blogg som jag även följer. Så är ni intresserade av o kika in hennes blogg och kanske även börja följa den så klickar ni isåfall bara HÄR. Stort tack för att du ville ställa upp på detta!

1. När började du blogga för första gången och hur kommer det sig att du bestämde dig för o starta upp en blogg?

- Jag har igenom mitt 17 åriga liv haft väldigt många bloggar. Men det är denna blogg jag har nu (nouw.se/emilialindman) som jag verkligen tagit seriöst och som jag faktiskt kommit väldigt långt med. Visst dom andra bloggarna jag haft har väl varit seriösa just då, men denna är den seriösaste jag haft samt den jag verkligen vill satsa på! :)

2. Har du några drömmar/mål med bloggen?

- Mina drömmar/mål med bloggen är främst att kunna inspirera och peppa andra. Jag bloggar ju om både skönhet, smink, livstil och psykisk ohälsa. Just för att det är dom ämnena jag brinner mest för. Och för att jag vill att vi ska börja prata om psykisk ohälsa mer! Samtidigt ska jag inte sticka under stolen med att det vore grymt kul och en grym möjlighet om min blogg blev stor. Men jag har absolut inte det som mål, mer en grym dröm! Så jag bloggar inte bara för att bli känd lixom! :)

3. Har du några drömmar/mål utanför bloggen?

- Utanför bloggen vill jag jobba inom vården, helst inom psykiatrin men det går lika bra inom äldrevården, eller en avdelning! Sedan har jag en stor dröm om att få bli polis och det har jag haft ända sen jag var barn! Sedan skulle jag vilja bli makeup artist, då smink är något som betyder enormt för mig! :)

4. Läser du andras bloggar? Isåfall, vad för sorts bloggar föredrar du?

- Ja jag läser andras bloggar, dels vänners men sedan också sånnas jag bara kommit in på och fastnats på. Men främst brukar det vara bloggar som handlar om smink/psykisk ohälsa eller mode! :)

5. Vad tycker du är det bästa och sämsta inom bloggvärlden?

- Det bästa är att man får möjligheten att inspirera andra på ett annat sätt, och ge folk tips och man får oftast otroligt bra kritik. Det sämre är att man kan få otroligt hård och elak kritik, och självklart är det bra och få lite negativ kritik så man kan förbättra sig etc, men man kan säga det på ett snyggt sätt. :)

6. Är bloggen något du kommer fortsätta med tror du?

- Jag kommer definitivt fortsätta med bloggen, som det ser ut just nu skulle jag mer eller mindre vilja kunna jobba med bloggen (sociala medier) :)

7. Tycker du att man bör tänka på något speciellt innan man publicerar ett inlägg?

- Nej inte som jag kan komma på såhär på rak arm, då jag tror att det är väldigt individuellt. Jag tror att det beror helt på vad man har för slags blogg och vill komma ut med! :)

8. Vad har du för erfarenheter om psyk?

- Inom psykiatrin har jag endel erfarenheter då detta är tredje gången jag ligger inne på ett psyk. Men de flesta erfarenheter jag har är positiva. :)

9. Har du något speciellt du skulle vilja säga till dem som mår psykiskt dåligt?

- Sök hjälp, det är bäst att du gör något åt det såfort som möjligt så du inte kommer ännu längre ner i ditt psykiska tillstånd. Och vill du inte söka hjälp av en förälder så gör det av någon närstående, kurator, bris, bup ja vad som helst. Ditt mående är otroligt viktigt och att må så dåligt att du kommer in på ett psyke, skär dig, försöker ta livet av dig, svälter dig etc etc är inget någon ska behöva vara med om! Tro mig jag vet, jag är och har varit mitt i det! Ni kan gärna ställa frågor anonyma/oanonyma på min blogg (nouw.se/emilialindman) angående psykisk ohälsa så kan jag göra ett inlägg där jag besvarar frågorna. För detta ämnet ligger mig extremt varmt om hjärtat och jag vill verkligen hjälpa folk med denna problematik!

Gillar

Kommentarer

Sofie
,
Hej!

Jag heter Sofie och arbetar på Babyshop. Det pågår just nu en tävling hos oss som heter "Årets Babyblogg 2016" där du kan vinna 5000 SEK att handla för i vår webbshop samt få tillgång till vårt instagramkonto med över 22.000 följare i några dagar!

Jag tänkte att du kanske kunde vara intresserad av att delta i tävlingen! Nominera din blogg här http://blog.babyshop.se/arets-babyblogg-2016/ så kan du vara med och tävla. Passa på att ladda ner din badge och nominera en av de föräldrabloggar som du tycker bäst om också 😊

Röstningen börjar den 16/5, då får du gärna be alla dina läsare att rösta på dig så att du kommer närmare vinsten!!

/Sofie på Babyshop