Intervjuar Felicia

Idag intervjuar jag en tjej som heter Felicia. Felicias blogg handlar om henne och hennes liv. Man kan alltså läsa om lite allt möjligt. Blandannat hennes vardag, saker som intresserar henne, inredning, träning och musik. Hon bloggar även väldigt mycket om hennes panikångest och sociala fobi. Jag tycker hennes blogg är riktigt bra och jag gillar även o läsa bloggar där folk vågar öppna upp sig just om psykisk ohälsa pga att jag själv lider av panikångest. Så jag kan verkligen rekommendera hennes blogg till er som gillar o läsa bloggar där man öppnar upp sig lite mer osv. Så klicka bara HÄR så kommer ni till hennes blogg direkt. Stort tack för att du ville ställa upp i detta!

1. När började du blogga för första gången och hur kommer det sig att du bestämde dig för o starta upp en blogg?

- Oj, allra första gången var jätte längesen, jag gick nog i 4an eller något sånt, allt med internet var nytt för mig just då och man ville testa på allt. Sen har jag bloggat i flera år efter det på tillexempel blogg.se osv för att ha någonstans att publicera mina bilder, men den bloggen som jag har nu startade jag upp i September förra året och nu är det första gången det är seriöst. Jag startade denna blogg för att jag vill skriva av mig, inspirera andra och hjälpa alla som lider av panikångest eller socialfobi precis som jag gör.

2. Har du några drömmar/mål med bloggen?

- Jag drömmer om att min blogg ska bli större, men inte just för att jag vill vara "känd" utan jag skulle vilja att den blir större så att fler hittar till den så jag kan inspirera allt fler människor och vara till hjälp för dem som behöver, det skulle vara jättekul!

3. Har du några drömmar/mål utanför bloggen?

- Just nu är mitt mål att klara skolan, jag har extrem socialfobi och klarar knappt av att vara i skolan, så mitt mål är att ta mig igenom gymnasiet nu och sedan börja plugga på högskola för att bli psykolog. Så mitt mål är att träna upp min socialfobi och kunna hantera den bättre!

4. Tycker du man ska tänka på något speciellt innan man publicerar ett inlägg?

- Jag tycker att man ska tänka på att ha med bilder i ett inlägg, det säger mycket om blogginlägget och vad inlägget kommer handla om, vilket lockar fler läsare!

5. Vad handlar din blogg om och vilka riktar den sig till?

- Min blogg handlar om mig och mitt liv. Jag bloggar om min vardag men också om saker som intresserar mig som t.ex inredning, träning och musik. Det jag skriver väldigt mycket om är min panikångest och socialfobi. Förut vågade jag inte prata om min ångest, men nu har jag blivit mer öppen om den vilket gör att jag mår mycket bättre. Jag skriver mycket om det i hopp om att hjälpa andra. Min blogg riktar sig väl till dem som också lider utav det jag lider av, jag vill att alla som lider av detta ska förstå att de inte är ensamma!

6. Vad är det roligaste med att blogga tycker du?

- Det roligaste är att man har en helt egen plats där man kan skriva sina tankar och åsikter och publicera sina bilder, man har sin egna öppna dagbok liksom, och det tycker jag är så himla kul!

7. Läser du andras bloggar? Isåfall, vad för sorts bloggar föredrar du?

- Ja jag läser jättemånga bloggar! Jag läser kända bloggar men de flesta jag läser är "småbloggar" och tycker det är så himla spännande att få ta en del av andras vardagar. Jag tycker faktiskt om de flesta bloggar så jag föredrar ingen speciell. Men bloggar som endast handlar om skönhet och mode tröttnar jag ganska fort på. Jag vill läsa om bloggarens liv, åsikter osv.

8. Du lider ju utav panikångest och social fobi, hur påverkar det dig i vardagen?

- Det påverkar mig otroligt mycket. Som sagt klarar jag knappt av att gå i skolan, vilket gör att jag hamnar efter, får sämre kontakt med vänner osv. Dock pluggar jag väldigt mycket hemma så det underlättar en hel del att jag faktiskt får vara hemma och plugga för mina lärare, jag går i skolan ungefär 2 dagar i veckan. Jag kan inte gå ut på stan de dagar då min ångest sätter stopp, jag älskar att träna men kan inte alltid vara på gymmet, jag kan inte alltid ta bussen eller tåget, så det påverkar en hel del. Men jag har blivit bättre på det, det gäller att hitta en strategi som funkar, t.ex att tänka "på Tisdagar ska jag ta bussen till skolan" och för varje gång man klarar det desto lättare blir det nästa gång.

9. Har du några speciella tips för o kunna få bättre självförtroende och bättre självkänsla?

- Jag kanske är den sämsta personen att fråga detta eftersom jag är en expert på att hata mig själv och hitta fel på mig själv varje gång jag kollar i spegeln. Men det jag brukar göra är att när jag kollar mig själv i spegeln så säger jag högt "Du är fin precis som du är, oavsett vad någon säger" och att bara säga det högt och inte bara tänka det i huvudet, det hjälper faktiskt.

Gillar

Kommentarer

feliciarosenborg
feliciarosenborg,
Tack för att du intervjuade mig, jättekul! 😊 Kram! <3
nouw.com/feliciarosenborg
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Tack själv för att du ville ställa upp! 😊 Kram! <3
nouw.com/mittlivsomsofia