Intervjuar franbottentilltoppen

Idag intervjuar jag @Franbottentilltoppen som bloggar här på nouw. Hon driver en riktigt bra blogg där hon blandannat för inte alls så länge sedan gick ut med att hon lider av anorexia. Hon skriver även många peppande inlägg, en riktigt bra blogg som jag starkt kan rekommendera! Nu vidare till intervjuen. :)

1. När började du blogga för första gången och hur kommer det sig att du bestämde dig för att starta upp en blogg?

- Jag postade mitt allra första inlägg någon gång i februari i år, om jag inte minns fel. Då tog jag tummen ur och bestämde mig för att ta tag i en av mina drömmar. Då jag i många år varit intresserad av att skriva och blogga satte jag det som ett mål under 2017, alltså att jag skulle starta min egen blogg under det här året. Jag har länge haft som idé att bloggen ska vara personlig och att jag ska blogga om skönhet, träning, mat och vad jag gör under dagarna. Men på senaste tiden har mina tankar gått åt att skriva djupare texter och peppande inlägg. Jag vill också kunna skriva av mig om jag mår dåligt och det ger bloggen ett personligt intryck där jag både peppar och deppar:)

2. Vill du berätta lite vad din blogg handlar om?

- Min blogg handlar om, precis som det står som underrubrik på headern, allt mellan himmel och jord. Jag försöker mixa ämnesinlägg, som kan handla om kärlek eller förlåtelse, med inlägg som är allmänt peppande och motiverande. Där emellan, ganska ofta på sista tiden, har jag skrivit av mig om alla tankar som cirkulerat i mitt huvud. Målet är att jag ska driva en blogg som ger läsaren motivation till att kämpa och ge den ett leende på läpparna. Jag vill även förmedla att det är okej att må dåligt och att man då kan kämpa sig vidare tillsammans!

3. Är det skillnad mellan verkligheten och din blogg?

- Efter att jag skrivit att jag lider av anorexia så tycker jag att min blogg speglar mitt huvud. Hahahaha det låter ju jättekonstigt och jag har inte heller varit duktig på att posta regelbundna inlägg de senaste veckorna. Men nu när spärrarna kring en av de mest privata sakerna jag har är släppta så kan jag dela med mig mer! Jag försöker också att inte måla upp en felfri och himmelsk bild av min vardag på bloggen då den inte alls är det. Varje dag lär man sig något nytt och det kan hända konstiga saker i livet. Vill förmedla att det är helt normalt och att det utspelar sig överallt i allas liv. Ingen är fläckfri.

4. Har du några förebilder inom bloggvärlden?

- Utan att låta smörig och så vidare så måste jag ju nämna dig här, Sofia. Du är en otroligt stark människa som har en superfin blogg som förtjänar all uppmärksamhet och beröm i världen!! Jag hoppas att alla dina läsare förstår vilken underbar människa du är och att de tar vara på dina inlägg, för de är magiska. Utöver dig skulle jag inte säga att jag har någon riktig förebild inom bloggandet. Jag gillar väldigt många bloggar såklart, inga nämnda och inga glömda.

5. Tycker du att man ska tänka på något speciellt innan man publicerar ett inlägg?

- Ja. Det finns saker och ting som jag anser att man bör se över innan man postar ett inlägg. Jag är hundra procent emot kränkningar på nätet och självklart i verkliga livet också. Att posta ett inlägg eller en kommentar som kan få en människa att må dåligt är INTE okej. Det är inte okej att döma en människa innan man gett den en ärlig chans. Så jag tycker att man kan läsa igenom sin text eller offentliga handlingar på internet två extra gånger för att kolla att allt ser vänligt ut och att man inte kränker någon som skulle kunna läsa det. Kan vi inte bara sprida kärlek och strunta i att lämna nedlåtande kommentarer och inlägg? Det är min önskan.

6. Du lider ju av anorexia, har du mött mycket fördomar kring det?

- Mitt svar är faktiskt nej, tack och lov. Hittills har jag nästan bara fått uppbackning och stöd från de som tagit del av informationen. Det enda jag kan tänka på är att jag fått höra något i stil med "du är ju inte överdrivet smal" eller "du ser inte ut som en sån person". "Jag har ju sett att du äter" eller "det trodde jag verkligen inte om dig". Som respons på det vill jag bara nämna att det inte alltid syns utåt om man lider av en psykisk sjukdom. Jag äter, jag försöker leva och skratta och då uttrycker sig vissa och tycker att det är konstigt. Jag är ju sjuk? Vill avsluta den här frågan med att säga att trots att jag fått någon enstaka kommentar som varit rent ut sagt klumpigt formulerade och FEL, så har jag fått och får otroligt mycket kärlek! Både från vänner, familjemedlemmar och till och med på bloggen<3

7. Har du några drömmar/mål med bloggen?

- Mitt mål med bloggen är att kunna göra internet till en mer kärleksfull och acceptabel plats. Jag vill bygga upp mitt varumärke och växa som person och som bloggare. Jag hoppas att mina inlägg kan bli mer utvecklade, mer välskrivna och att jag kan driva projekt i framtiden som har med bloggen och dess syfte att göra. Jag skulle också vilja hjälpa människor där ute. Jag finns att kontakta på några olika medier som förhoppningsvis känns trovärdiga för mina läsare.

8. Har du några drömmar/mål utanför bloggen?

- Utanför bloggen har jag ganska många mål. Det som jag prioriterar först är såklart att bli frisk från anorexin. Som ett delmål till det vill jag ge ut en bok om anorexia som jag har planer på att skriva under sjukperioden. Jag vill även resa galet mycket när jag får mer möjlighet till det än vad jag har just nu. Jag vill upptäcka världen, lära mig språk och träffa nya människor. Jag har en lista med saker som jag skulle vilja uppleva och göra i livet och på den står bland annat att jag vill lära mig surfa, läsa massor av böcker och lära mig göra remixer och mashups på låtar. Listan är lång och förhoppningsvis ska jag lyckas göra det ena och det andra.

9. Vad skulle du vilja säga till andra som lider av någon slags ätstörning/psykisk ohälsa?

- Till er med ätstörning eller annan psykisk sjukdom kan jag bara säga, FORTSÄTT KÄMPA. Det är supersvårt att förmedla via text att det kommer bli bra och att ni alla kommer bli friska, för jag tvivlar också väldigt ofta. Jag kan säga att jag förstår, för det gör jag. Ta en dag i taget. Fokusera på närmsta timme om resten känns för jobbigt. Ta hjälp av människor runt om kring och sök hjälp från proffs om det krävs. Det är INTE fel att be om hjälp. What doesn't kill you makes you stronger. <3

Gillar

Kommentarer

Franbottentilltoppen
Franbottentilltoppen,
Tack snälla, finaste du<33
nouw.com/franbottentilltoppen
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Tack själv för att du ville ställa upp i en intervju underbara du <33
nouw.com/mittlivsomsofia