Intervjuar Joanna

Idag intervjuar jag en tjej som heter Joanna. Hennes blogg handlar om hennes liv med Aspergers syndrom, Bipolär sjukdom och även om kronisk smärta. En jätte bra blogg som jag absolut tycker ni ska kika in. Klicka bara HÄR så kommer ni till hennes blogg direkt. Stort tack för att du ville ställa upp på detta!

1. När började du blogga för första gången och hur kommer det sig att du bestämde dig för att starta upp en blogg?

- Jag har bloggat sedan 2012 och hade bloggen från början som någon sort terapi och skrev för min egen skull. Men märkte ganska snabbt att statistiken ökade och var ett ämne som lockade många.

2. Har du några drömmar/mål med bloggen?

- Självklart vill man väl alltid ha fler läsare men jag är nöjd med de jag har, för trodde aldrig att jag skulle få en sådan här stor blogg och få blogga på en portal.

3. Har du några drömmar/mål utanför bloggen?

- Håller just nu på att starta eget företag och tanken är att jag ska kunna leva 25% (jobbar bara 50%) på bloggen, frilansa som journalist och föreläsa om det jag varit med om. Jag hoppas den drömmen blir sann:)

4. Vad handlar din blogg om?

- Om mitt liv med Aspergers syndrom och Bipolär sjukdom och kronisk smärta. Jag har valt att öppenhjärtigt dela med mig av mitt liv för att öka öppenheten kring diagnoser/psykisk ohälsa. Men framför allt vill jag visa att en diagnos inte behöver vara ett hinder utan kan vara en styrka, för det är jag ett levande exempel på.

5. Är det skillnad mellan verkligheten och din blogg?

- Min blogg är brutalt ärlig och speglar ungefär 95% av mitt liv, så följa man min blogg så vet man på riktigt hur det är att leva som Joanna Halvardsson.

6. Tycker du att man bör tänka på något speciellt innan man publicerar ett inlägg?

- Att man står för det man skriver. Jag tycker det känns som många inte riktigt tänker sig för innan man skriver och ångrar sig sen, man tänker inte på att man kan nå ut till hela världen genom en blogg.

7. Vad är det roligaste med att blogga tycker du? Och vad är det tråkigare?

- Alla får väl blogga om vad man vill men jag bloggar om mitt liv, och det är ju skit kul;) Jag bloggar inte om tråkiga saker, bloggar bara om det jag tycker är kul.

8. Tycker du det är viktigt att man har bilder till inläggen? Motivera gärna varför isåfall.

- Ja, för det är lättare att läsa och ser inte ut som lika mycket text om man använder bilder.

9. Läser du andras bloggar? Isåfall, vad för sorts bloggar föredrar du?

- Jag läser väldigt många bloggar och jag gillar personliga bloggar som min egen, där man får en känsla av att man känner personen som skriver.

Gillar

Kommentarer