Intervjuar Lisa

Idag intervjuar jag en tjej som heter Lisa som bloggar här på Nouw. Hon driver en jätte bra blogg som jag absolut kan rekommendera. Ni klickar bara HÄR så kommer ni in till hennes blogg direkt. Stort tack för att du ville medverka i en intervju! :)

1. När började du blogga för första gången och hur kommer det sig att du bestämde dig för o starta upp en blogg?

- Jag började blogga våren 2013, men då var det endast en lek för mig. Men på riktigt tog jag tag i det hösten 2015, det var då jag skapade min blogg här på nouw.

Att gå från att träna fotboll, innebandy och pingis flera dagar i veckan till att bara träna pingis på morgonen två pass i veckan gjorde nog en hel del till varför jag valde att starta en blogg. För att man ska orka med och plugga måste man tänka på annat och det fungerade bra med träning som avkoppling men sen när jag slutade träna så testade jag med en blogg och det har fungerat alldeles utmärkt och det är just därför jag har fortsatt med bloggen!

2. Har du några drömmar/mål med bloggen?

- Har inte så mycket drömmar just nu med bloggen förutom att den ska fungera som en avkoppling när man tar pluggpauser! Såklart är det alltid roligt när man ser att man når ut till fler och fler, men jag har inget direkt mål.

3. Har du några drömmar/mål utanför bloggen?

- En dröm är att klara skolan, med godkänt i alla ämnen som jag har. Och efter de hitta ett jobb jag trivs med eller fortsätta plugga vidare. Inte riktigt bestämt mig ännu.

4. Vad handlar din blogg om?

- Min blogg handlar om min vardag. Hur veckan ser ut och helgerna med min pojkvän som kallas för Mockis men egentligen heter Andreas. Delar även med mig av olika tips och nu till jul kommer jag ha en giveaway vid varje advent!

5. Är det skillnad mellan verkligheten och din blogg?

- Ja det tycker jag nog man kan säga, i bloggen anpassar jag min attityd och försöker vara mer ödmjuk i attityden på bloggen. Och språket jag använder mig av hemma är mera "typ, asså, lixom" försöker ta bort dem orden ifrån bloggen så gott som möjligt. Utöver detta är det inte så mycket mer som skiljer!

6. Tycker du att man ska tänka på något speciellt innan man publicerar ett inlägg?

- Jag tycker man ska läsa igenom det så att det inte är allt för mycket felstavningar, någon felstavning här och där gör inget för mig men att läsa en text som exempelvis har ändrats via autokorrekt är inte alltid kul, för om man menar en sak kan mobilen ändras om till en helt annan i vissa lägen.

7. På din beskrivning står det ju att du lider av skolios och ryggont, är det något som påverkar dig mycket i vardagen?

- Ja det är en väldigt stor påverkan i min vardag, så fort jag sitter/står/ligger på ett konstigt sätt så får jag ännu mer ont än vad jag har i normalfall. Jag måste även tänka på allt jag gör med ryggen, exempelvis hur jag bär eller hur jag måste träna för att få mildare värkar. När jag är ute och springer kan jag alltid räkna med extrema ryggvärkar i flera dagar efter. I slutet av sommaren sprang jag Midnattsloppet som är på en mil och jag gick i en månad med värkar efter det loppet.

8. Har du något speciellt tips för o få bättre självförtroende samt bättre självkänsla?

- Nej tyvärr, är väldigt dålig på sånt. Men jag brukar alltid köra mitt eget race och strunta i elaka kommentarer. Jag går på dem kommentarerna jag får som är bra och positiva och brukar oftast inte bry mig om de som är dåliga/hat kommentarer.

9. Varför tror du så många idag lider av psykisk ohälsa?

- Jag tror att många lider av det pågrund av stress över skolan, skolan sätter extremt höga krav och det är även något som jag känner av. Jag tycker det är alldeles för hög press på oss elever, känns som under den tiden i skolan man hade betygen G, VG och MVG var det färre elever som led av psykisk ohälsa och man kunde få ett MVG utan att ha uppfyllt alla kriterierna. Till skillnad från idag, man kan inte nå högsta betyg om man får sämre på ett kriterie.

Jag har ingen uppfattning om hur psykisk ohälsa drabbar de som jobbar och därför valt att bara kommentera hur jag ser skolelever med psykisk ohälsa.

Gillar

Kommentarer

lillfoppan
lillfoppan,
Tack så mycket för en bra intervju! ❤️
nouw.com/lillfoppan
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Och tack själv för att du ville medverka i en intervju! 😊❤️
nouw.com/mittlivsomsofia