Intervjuar Lovisa

Idag intervjuar jag en tjej som heter Lovisa. Hon bloggar allt ifrån tankar och åsikter, om hennes liv m.m. En riktigt bra blogg som jag absolut kan rekommendera till er andra. Klicka bara HÄR så kommer ni till hennes blogg direkt. Och tack så jätte mycket för att du ville medverka i en intervju!

1. När började du blogga för första gången och hur kommer det sig att du bestämde dig för o starta upp en blogg?

- Jag tror jag startade min första blogg när jag var 15 år, på bloggplatsen eller vad det hette. Varför jag startade en blogg vet jag inte, men det var då folk började blogga och alla tjejer i skolan typ hade en blogg. Man skrev väl samma skit i den som på typ bilddagboken haha.

2. Har du några drömmar/mål med bloggen?

- Jag vet inte riktigt vad jag vill med min blogg, men självklart skulle jag vilja att det blir en stor blogg och jag vill använda den till att nå ut till människor och förmedla mina åsikter, göra förändringar och diverse statement.

3. Har du några drömmar/mål utanför bloggen?

- Jag har många mål och drömmar i mitt liv. Jag vill fortsätta med mitt skrivande, jag vill ge ut böcker, jag vill arbeta mot våld mot unga tjejer, sexism, drogrelaterade frågor i yngre åldrar. Jag vill nå ut med mig själv och skapa ifrågasättande och förändringar med mitt tänkande och åsikter kring tjejer och olika samhällssituationer. Det finns mycket jag vill göra!

4. Vad handlar din blogg om?

- Min blogg handlar om mig, mina tankar och mina åsikter. Jag lägger upp material jag skrivit, gamla texter och nyskrivna texter. Om allt från hur jag ifrågasätter och reagerar på normer etc i samhället, till hur jag själv mår för dagen. Något min blogg inte handlar om, är denna "inredning, träning och mode" hysterin som 99,9% av alla bloggar som folk intresserar sig för handlar om.

5. Tycker du att man ska tänka på något speciellt innan man publicerar ett inlägg?

- Ja, att man inte ska tänka för mycket. Polera och fixa till och ändra. Det ska ju vara äkta, det ska ju vara du som skrivit och det ska ju vara dina tankar och åsikter. Det blir så jävla genomtänk, oäkta och tråkigt när det är sådär uppenbart genomtänkt och exakt och välplanerat och välpolerat.

6. Vad för sorts bloggar föredrar du?

- Bloggar som står ut från mängden. Unika, ärliga bloggar där man fastnar och dras med. Där man verkligen lär känna människan som skriver, där man får följa med i ledsna och glada stunder, där man känner med den som skriver. Bloggar som handlar om något äkta och gärna där den som skriver faktiskt kan skriva.

7. Är bloggen något du kommer fortsätta med tror du?

- Jag kommer absolut fortsätta med min blogg. Jag tycker om det för mycket för att sluta, jag behöver blogga. Så länge jag mår bra av det och tycker att det är roligt så kommer jag absolut att blogga!

8. Vad tycker du är det bästa och sämsta inom bloggvärlden?

- Det bästa är att man kan hitta bloggar som är just som de jag beskrev ovan. Man kan hitta likasinnade, man kan få insyn i en värld man längtat efter och man kan hitta så jävla rätt. Man kan hitta människor som är som en själv, man kan lära sig så sjukt mycket! Man kan bli så otroligt inspirerad. Man kan knyta kontakter, man kan utbyta tips och råd och få hjälp och svar på så många frågor man annars kanske inte vet vart man ska ställa. Det finns så mycket bra. Det sämsta, är att det är så mycket hjärndött. Det är så fruktansvärt mycket yta, ytlighet och en enorm jävla utseendehets, shoppinghets och sånt får mig att må illa. Så många som driver en "unik inspo-blogg" som ser exakt likadan ut som alla andra där det är bara dagens jävla outfit, kaffelatte, shopping och inredning (som också följer samma mönster dvs det som är inne för tillfället). Det tycker jag är jättetråkigt, det får en liksom att tappa sugen. All denna jävla yta och hets och satt det är samma jävla skit överallt nästan. Jag menar 99% av de bloggar som syns, dyker upp i flöden och blir uppmärksammade är exakt dessa bloggar, det finns tusentals och de är precis likadana? Jättetråkigt tycker jag.

9. Har du något speciellt som du skulle vilja säga till dem som mår psykiskt dåligt?

- Gör det som du känner att du behöver göra. Var jobbig, ta plats och prata om du behöver prata, prata tills det knappt finns några ord kvar. Våga vara svag. Våga vara ledsen, det är ok. Det är ok att vara så ledsen att man inte ser någon utväg, det är ok att vilja ge upp, det är ok att inte ha varken hopp eller tro eller framtidsutsikter. Det är ok att vara rädd, skiträdd och liten - våga be om hjälp. Det är det svåraste och läskigaste, men det är också där vägen mot bättre börjar. Det är ett jättesteg, men det är det viktigaste steget du kommer ta och det kommer bli bättre. Våga tro på det med, det kommer att bli bättre, det kommer att komma en tid efter detta med. Allt har sin tid, och du förtjänar lycka och kärlek och allt som är bra.

Gillar

Kommentarer