Intervjuar Nikolina

Idag intervjuar jag en jätte söt tjej vid namnet Nikolina. Stort tack för att du ville medverka i en intervju! Tycker även ni ska kika in hennes blogg om ni vill, isåfall klickar ni bara HÄR så kommer ni dit med en gång! :)

1. När började du blogga för första gången och hur kommer det sig att du bestämde dig för o starta upp en blogg?

- De minns jag faktiskt inte riktigt, men sen 2009 har jag haft en aktiv blogg. Jag tror jag från första början började blogga för de var modernt typ, men sen har jag fortsatt år efter år för jag gillar och mår personligen bra av att skriva.

2. Vill du berätta lite vad din blogg handlar om?

- Min blogg handlar framförallt om psykisk ohälsa, anorexia, depression, utmattningsdepression, ångest, men min blogg handlar även mycket om min vardag med min sambo, lite om min ponny blandat med mycket bilder.

3. Är det skillnad mellan verkligheten och din blogg?

- Ja lite skillnad är det nog, men jag försöker verkligen vara helt öppen och ärlig om allt i min blogg, men precis allt vill jag inte riktigt dela med mig av, men väldigt mycket är jag helt öppen och ärlig om.

4. Tycker du att man ska tänka på något speciellt innan man publicerar ett inlägg?

- Jag tycker man ska läsa igenom inlägget man ska publicera en extra gång men förutom de tycker jag man ska publicera de inlägg man själv vill.

5. Du lider ju av en ätstörning, hur tycker du kontakten på ätstörningenheten fungerar?

- Okej, helt ärligt då, åt helvete, den fungerar inte alls. De personerna som jag träffat på ätstörningsenheten här där jag bor har sagt att mina sjuka tankar är "fantasi" och sagt åt mig att de bara är att äta, hade de vart så enkelt hade jag gjort de för flera år sedan.. Så någon hjälp från ätstörningsenheten existerar inte ens tyvärr.. Nu ska jag snart på ett bedömingssamtal i Lund så får se vad som händer efter de om de blir någon förändring, om de blir bättre eller vad som händer..

6. Sedan har du ju även varit med om övergrepp, får eller har du fått någon hjälp med det och är det fortfarande något som påverkar din vardag mycket?

- Jag har faktiskt inte fått hjälp med de än även fast jag verkligen försökt få de och de är tyvärr något som påverkar mig och min vardag varje dag..

7. Har du mött mycket fördomar kring din psykiska ohälsa och får du mycket hat i din blogg?

- Av människor i samhället har jag mött enormt mycket fördomar om psykisk ohälsa, även av läkare tyvärr, jag har mött extremt många läkare som sagt "Men du ler ju, du kan ju inte vara deprimerad" .. Men att le har alltid vart min fasad och mitt sett att övertyga folk om att jag inte mått dåligt, vart sjuk, jag ville aldrig visa mig svag. Jag har även fått höra "Men du är ju inte så smal, du kan ju inte ha någon ätstörning" allt för många gånger.. Jag har skönt nog inte fått något hat genom min blogg på flera år, peppar peppar ta i trä typ..

8. Vad skulle du vilja säga till andra som lider av psykisk ohälsa samt ätstörningar?

- Oj, försöka ta hjälp, innan tex depressionen eller ätstörningen går för långt så de handlar om liv eller död. Psykiska sjukdomar kan verkligen skada kroppen i längden så var rädd om dig, man har bara en kropp och man lever bara en gång. Omge dig av människor som verkligen älskar dig, finns för dig och stöttar dig.

Gillar

Kommentarer