Intervjuar Ylva

Idag intervjuar jag en tjej som heter Ylva som bloggar här på nouw. Vi började följa varandra för några dagar sedan och jag tycker hennes blogg är riktigt bra. Hon bloggar blandannat om psykisk ohälsa och eftersom att jag själv lider av det så gillar jag o läsa bloggar där folk skriver om sånt osv. Så är ni intresserade av o kika in hennes blogg så klickar ni isåfall bara HÄR så kommer ni in till hennes blogg direkt. Och sedan även tack till dig Ylva för att du ville medverka i en intervju!

1. När började du blogga för första gången och hur kommer det sig att du bestämde dig för o starta upp en blogg?

- Jag startade bloggen för ungefär ett år sedan. Tanken var att skriva lite om min vardag och att dela med mej om mina erfarenheter, skriva om psykisk ohälsa, allt i dikt och dagboksform. Det är roligt att skriva inför andra och se vilken respons det blir på inläggen.

2. Vad handlar din blogg om?

- Bloggen handlar om mej, min kamp och mitt dagliga liv.

3. Har du några drömmar/mål med bloggen?

- Målet med bloggen är att nå fler läsare, att upplysa om psykisk ohälsa, visa att min vardag inte skiljer sej mkt från de flestas. Drömmen är att skriva en bok, så jag övar mitt språk här genom att blogga.

4. Har du några drömmar/mål utanför bloggen?

- Utanför bloggen arbetar jag ideelt med att föreläsa och delta i anhöriggrupper om bipolaritet b.la. Ett mål är att arbeta inom psykiatrin ur ett brukarperspektiv, jobbar fram en ide att utforma det på, tar små kurser till det.
En dröm vore att bli terapeut, inriktning på unga vuxna, så självklart mitt bokprojekt.

5. Är bloggen något du kommer fortsätta med tror du?

- Jag kommer att fortsätta mitt bloggande, förhoppningvis dagligen. Men få ner lite mer tankar än bara rabbla upp vad jag gör.

6. Tycker du att man bör tänka på något speciellt innan man publicerar ett inlägg?

- Innan jag publicerar ett inlägg så tänker jag över att jag verkligen kan stå för mina ord, är noga med att inte namnge andra och försiktig med vilka bilder som ingår.

7. Vad tycker du är det bästa och det sämsta inom bloggvärlden?

- Det bästa med bloggvärlden för mej är de följare jag haft äran att lära känna igen och tycka om, blir glad åt kommentarerna och kamratcirkeln som bildas. Det sämsta skulle väl isf vara min egen idetorka att inte komma på nåt inlägg alls.

8. Varför tror du att så många idag lider av psykisk ohälsa?

- Jag tror personligen att samhället är för kravfyllt och att allt ska presteras så fort och perfekt att många numer går in i väggen av stress och prestationsångest. Mycket är oxå ökad drogproblematik, främst unga och nätdroger nu som är ett växande problem inom psykiatrin. Självskadebeteende har blivit "trendigt", vilket ju oxå ökar ohälsan och belastar vården. Psykisk ohälsa är ett samhällsproblem som växer idag, självmord är fjärde främsta dödsorsaken, drygt 1500 tar sitt liv varje år. Jag tycker det är viktigt att se över hur vi kan minska på kraven och stressen redan på grundskolenivå, att via media belysa problemet och lyfta fram det. Att informera om olika tillstånd att bryta tabun.

9. Har du något speciellt som du skulle vilja säga till dem som mår psykiskt dåligt?

- Till de som lever med psykisk ohälsa vill jag främst säga att ....
- Ingenting är omöjligt, det möjliga tar ibland bara lite längre tid.
Det gäller att acceptera hur läget faktiskt är och utgå därifrån med sin förmåga.
Att finna sina egna strategier ta sej ur sina tillstånd eller lindra symptom.
Läkare, psykologer och mediciner gör en viss skillnad, men det största jobbet måste komma inifrån. Viljan är stark.

Gillar

Kommentarer

Ylva_Dandy_Lion
Ylva_Dandy_Lion,
Tack så väldigt för förtroendet här att medverka.
Kram ❤️🌺❤️
nouw.com/ylva_dandy_lion
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Och tack själv för att du ville medverka i en intervju! Kram! 😊❤️
nouw.com/mittlivsomsofia
katarina
,
Fina "Blomman Min" Ylva... Kämpar och visar att allt går trots alla motgångar ❤️
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Hon är verkligen stark som kämpar trots att det kan vara jobbigt. Känner henne inte men hon verkar riktigt stark och hennes blogg är riktigt bra! ❤️
nouw.com/mittlivsomsofia
Ylva_Dandy_Lion
Ylva_Dandy_Lion,
Ylva_Dandy_Lion
Ylva_Dandy_Lion,
Mamma katt 😻😻😻
nouw.com/ylva_dandy_lion