Jag ska få göra om utredningen

Fotograf Rebecka Samdell

Nu har jag varit iväg till habiliteringen där jag träffade två psykologer som intervjuade mig, och för dem var det helt solklart att jag ska få göra om utredningen. Dem kommer även vilja intervjua någon i min närhet som har stor insyn i mitt liv och som ser på nära håll hur jag fungerar, vilket kommer bli Christian eftersom vi bor ihop och ni anar nog inte hur skönt det här känns, för jag vart verkligen jätte nervös inför detta mötet. Det var verkligen som en sten som föll när psykologerna sa att det inte finns några som helst tvivel på att jag ska få göra om utredningen.

Ena psykologen sa även det att han tycker det är jätte bra att jag lyfter denna frågan, för han har själv mött människor som fått den intellektuella funktionsnedsättningen men som det sen visat sig vara helt fel för. Han sa även det att förr ville dem gärna sätta denna diagnosen så att man garanterat skulle ha rätt till att gå i särklass även om det kanske inte var helt 100 att personen ifråga hade en sån diagnos. Men det är ju inte bra det heller, för det får sådana fruktansvärda stora konsekvenser för de som egentligen inte har den diagnosen. Det bästa hade egentligen varit att sätta in extra hjälp till de som har svårigheter i skolan och där man inte säkert kan fastställa att personen har intellektuell funktionsnedsättning, för det är somsagt inte bra att sätta en diagnos bara för att kunna ”underlätta” skolformen, det kan verkligen bli så fel sen i framtiden!

Men nu kommer jag iallafall få göra om den, det kan dock ta upp till ett halvår innan dem kan dra igång utredningen eftersom de har andra utredningar som dem kommer behöva prioritera först. Men det spelar inte mig någon roll, det viktigaste för mig är nämligen att jag nu vet att jag iallafall kommer få en omprövning!

Gillar

Kommentarer

ByAlma
ByAlma,
Åh så bra! Jag är så glad för din skull❤️💪🏼
nouw.com/byalma