Jobbig dag

Har brist på nya bilder, så får därför bli denna bilden!

Uppdateringen idag har inte varit någon höjdare kan jag inte direkt påstå. Men först var jag iallafall hos psykologen klockan 10.15 vilket gjorde mig väldigt utmattad. Jag kan kanske egentligen inte säga så mycket än eftersom att det bara är andra besöket, men det känns aldrig som någon förstår. Varken den kuratorn jag gick hos på ungdomsmottagningen innan jag sluta där och inte heller denna psykologen som jag går hos nu. Verkar vara riktigt svårt o hitta en samtalskontakt som har bra erfarenhet av hur man möter dem som varit utsatta för övergrepp. Men det är ju somsagt bara andra besöket än så länge så jag ska försöka ge det lite mer tid. Men känns som det är riktigt svårt o hitta en samtalskontakt som man känner att man klickar med.

Sist när jag var där på första besöket så var ju min kurator med (inte hon på ungdomsmottagningen för hon har jag slutat gå hos) utan den andra kuratorn jag har, var med förra gången. Hon var med som ett stöd på första besöket och hon förklara för denna psykologen att jag vill klara av o komma ut i arbetslivet, men som det ser ut just nu så är det ingenting som jag känner att jag klarar eftersom att jag mår riktigt dåligt, men att när det väl är dax så är det tänkt att jag ska få komma ut på sån här daglig verksamhet eftersom att jag i början vill ta det väldigt försiktigt. Jag känner att jag inte kommer klara av o komma ut på vanligt jobb med en gång med en anställning, utan jag vill börja lite smått med daglig verksamhet när det väl blir aktuellt att jag känner att jag mår bättre. Psykologen hade då även sagt till min kurator: "men då är det du som hjälper henne med o komma ut på någon aktivitet när det blir aktuellt". Men trots det så skulle hon ändå idag vara på mig om jobb fast att hon vet om att det är min kurator som kommer hjälpa mig med det framöver. Hon höll blandannat på o tjatade på mig om att jag ska gå till arbetsförmedlingen o söka jobb, så jag kanske sen kan få en anställning. Jag förklarade för henne flera gånger att när jag känner att jag börjar må bättre så är det tänkt att jag ska börja med daglig verksamhet, pga att jag känner att jag vill börja försiktigt med något där man inte har en massa krav på sig och att min kurator kommer hjälpa mig med detta så att jag när det är aktuellt kan komma ut på sånt. Men hur många gånger jag än förklarade det för henne så kände jag inte att hon lyssna, utan hon sa bara "men det skulle väl vara kul om du fick en anställning"? Och ja, det är klart att det skulle vara. Men som det är just nu så klarar jag inte det när jag mår som jag mår. Och jag känner att när det väl är dax så vill jag börja försiktigt med daglig verksamhet så man inte har för mycket krav på sig. För jag vill inte stressa mig själv. Men hur mycket jag än förklara att det kommer bli någon form av daglig verksamhet när jag väl känner att jag kommer klara av o komma ut lite i arbetslivet så lyssnade hon inte, utan hon är helt fast i att jag ska gå till arbetsförmedlingen o söka jobb så jag sen kan få en anställning.

Men alltså, vad är bäst egentligen? Att jag går till arbetsförmedlingen o söker jobb och sen kanske får en anställning där man har massa krav på sig så det kanske slutar riktigt dumt istället, eller att man börjar försiktigt med daglig verksamhet där man inte har för mycket krav på sig när det väl är dax så jag kan få känna av hur det känns? Enligt min åsikt så tycker jag andra alternativet. Det är ju lixom jag som ska känna att det ska kännas bra och då ska jag ju också gå efter det som jag tycker känns bäst. Jag känner liksom mig själv bäst, och jag tycker att det är bättre o börja lite smått när det är aktuellt istället för o pressa mig själv. Det viktigaste är ju att jag iallafall tidsnog känner att jag klarar av o komma ut på något jobb. Men det är så som jag tycker somsagt.

När psykolog mötet väl var slut förut så var jag så fruktansvärt utmattad och jag kände jätte mycket ångest och press, och så tycker inte jag att man ska behöva känna efter ett psykolog samtal. Det är ju tänkt att man ska gå därifrån o känna att samtalet kändes bra. Men det kände inte jag. Men, det är somsagt bara andra besöket än så jag ska fortsätta ge det lite mer tid. När jag var färdig där så drog jag sedan iväg o mötte upp min kompis Nadja. Hon behövde iväg för o kolla efter ett par solglasögon eftersom att hon tappat bort sina. Så jag följde med henne, och tillslut hittade hon ett par solglasögon som hon köpte. Efter det kikade vi lite i andra affärer, gick runt o pratade osv. Sedan runt 17.30 tiden så drog jag hem, och nu gör jag inte så jätte mycket. Jag är riktigt utmattad efter dagen, så jag kommer nog inte göra så mycket mer idag faktiskt. Blir nog bara till o ta det lugnt resten av kvällen. Detta kommer även få bli det sista inlägget för idag. Men ni får ha en fortsatt trevlig kväll så hörs vi mer under morgondagen!

Gillar

Kommentarer