Läkaren lyssnade inte på mig

Fotograf Rebecka Samdell

Jag var idag och träffade en läkare eftersom jag vill kräva en ny utredning gällande min intellektuella funktionsnedsättning då jag och många andra börjat fundera på om jag verkligen har den diagnosen, men läkaren jag träffade lyssnade verkligen inte på mig överhuvudtaget. Ändå försökte jag förklara för henne varför jag tror att den inte stämmer, jag berättade även för henne att jag hört om andra som faktiskt precis som jag fick den diagnosen när de var små, men som det sen visat sig vara fel för i vuxen ålder. Jag har både fått detta berättat för mig och även läst lite om det. Men enligt henne så har hon aldrig hört talas om det sa hon och hon var väldigt bestämd med att om man har fått en diagnos så stämmer det oftast eftersom man får genomgå väldigt stora utredningar som enligt henne inte kan ha fel, hon verkade inte alls vilja ta in att dem faktiskt när jag var mindre var väldigt snabba med att sätta diagnoser och jag kände verkligen att det inte spelade någon som helst roll vad jag än försökte säga. Jag kände mig bara förminskad och dumförklarad, hon hade verkligen en sån jobbig ton emot mig och lyssnade inte alls på hur jag kände. Så det slutade med att jag gick därifrån med gråten i halsen, och sen det första jag gjorde när jag kom hem var att bryta ihop. Allt jag vill är ju bara att kunna få en omprövning.

Men jag tänker dock inte ge upp, jag har nu istället via mina vårdkontakter tagit kontakt med vuxenpsykiatrin för o se vad dem säger och om dem på något sätt kan hjälpa mig vidare. Det är ju inte det att det spelar någon roll om jag har den diagnosen eller inte, det är inte det som det handlar om. Däremot vill jag få en omprövning, för jag vill inte gå och vara osäker på om jag verkligen har den diagnosen när det är så mycket som tyder på att det skulle kunna vara så att jag inte har den diagnosen och när det är så många andra runtomkring som också tvivlar. Sen om jag nu har den, ja då är det ju isåfall så, men då har jag iallafall fått känna att jag fått göra om den. Så hur tuff vägen än må vara så tänker jag inte ge upp, för utefter vad jag läst mig till så har jag faktiskt rätt till en ny utredning.

  • Livet

Gillar

Kommentarer

ByAlma
ByAlma,
Jag vet inte vad jag ska säga!! Vården är så himla dålig ibland. Jag säger bara fortsätt kämpa, för du har rätt till att må bra❤️❤️
nouw.com/byalma