Lite citat

Om det är något som jag älskar så är det verkligen att kolla lite olika citat på en sida på instagram som heter "thegoodquote"

Dem har riktigt bra och peppande citat där. Jag hittade fyra citat som jag gillar extra mycket via det instagram kontot som jag faktiskt hade tänkt ta o dela med mig av här på bloggen.

1. "Ibland behöver du bara ge dig själv en paus"

- Det tycker jag stämmer riktigt bra. För ibland kommer det sådana perioder då man måste ge sig själv en paus och det är ingenting som är fel med det - det är fullt normalt. Man måste också tänka på sig själv och sitt eget mående och då är det viktigt att man ibland ger sig själv en paus genom o exempel enbart göra saker som man själv tycker om och som man själv mår bra utav, eller helt enkelt bara vara för sig själv där man får tänka för sig själv. Helt enkelt ge sig själv en paus och reflektera över saker och ting. Det är något som jag anser som väldigt viktigt.

2. Ångra aldrig det som en gång fick dig att le.

- Man ska aldrig ångra det som en gång fick en till att le. När det händer något som får en till att le så tycker jag verkligen att det är viktigt att man tar till vara på det och att man aldrig ångrar det. För man ska aldrig ångra det som en gång fick en till att le, för saker och ting får ju en till att le av någon anledning och därför ska man inte ångra det - det är vad jag tycker och därför gillar jag detta citatet enormt mycket. Man ska helt enkelt ta till vara på dem bra stunderna tycker jag - för man vet aldrig när det är försent. Det finns en grej som jag exempelvis aldrig någonsin kommer ångra, och det är när jag var tillsammans med ett av mina ex som jag faktiskt också var förlovad med. Vi var tillsammans i 2 år och 6 månader och var även förlovade i ett och ett halvt år - och även fast att jag och han inte är tillsammans längre så ångrar jag ju ändå inte att vi var tillsammans. För vi höll ju ändå ihop väldigt länge och vi var ju faktiskt förlovade och en gång i tiden så har ju han faktiskt fått mig o le. Det var ju dessutom min första riktiga kärlek. Så även fast att vi inte längre är tillsammans så ångrar jag inte att vi en gång varit det - för precis som citatet beskriver så ska man inte ångra det som en gång fått en till att le.

3. Ibland behöver man bara komma undan.

- Detta citatet tycker jag är ungefär som punkt ett. För ibland är det som så att man bara behöver komma undan ifrån allting för ett tag och då är det viktigt att man tänker på sig själv. Med det så menar jag inte att man ska förtränga hemska upplevelser som man varit med om - för det är aldrig bra o förtränga det som får en till o må dåligt, det kommer bara ge ett rejält bakslag förr eller senare. Det vet jag eftersom att jag själv försökt förtränga det som jag varit med om och det är inte bra. Men det jag menar är att man ibland bara behöver komma undan, att man ibland måste försöka fokusera på andra saker och det är viktigt att man tillåter sig själv att göra det ibland, även fast att det kan vara riktigt svårt. För lätt är det verkligen inte.

4. Om någon behandlar dig som skit, kom ihåg att det är dem det är fel på, inte dig.

- Och detta stämmer verkligen. Om någon behandlar dig som skit så är det INTE dig som det är fel på - utan det är dem som är elaka emot dig som felet hänger hos. Om man har ett behov där man känner att man måste trycka ned och vara elak emot någon annan bara för o kunna känna sig bättre själv, då mår man inte bra. För om man mår bra så har man inget behov av o vara elak emot någon annan. Sedan är det absolut inte okej överhuvudtaget att vara elak emot någon annan, men det som är viktigt att försöka komma ihåg är att det är inte dig som det är fel på, för du är bra precis som du är. Glöm aldrig av det! <3

Gillar

Kommentarer