Meningarna som är vanligt att man får höra

"Är du säker?"
"Det är ditt ord mot hans"
"Du kanske bara missförstod hela situationen"

Dessa meningarna som dem säger i denna videon är meningar som är så fruktansvärt vanligt att man som utsatt får höra och jag tycker det är fruktansvärt. ALLT sexuellt som görs som man inte själv är med på är ett sexuellt övergrepp. Så att säga till någon "är du säker?" "Det är ditt ord mot hans" och "du kanske bara missförstod hela situationen" tycker jag är så sjukt att man ens ska kläcka ur sig. För varför skulle man inte vara säker? Varför skulle man ha missförstått hela situationen? Man vet väl själv om någon gör något emot en som man inte själv är med på eller? Råkar man ut för något sådant så är inte det något man kan missförstå. För man vet ju själv om man var med på det eller inte, och är man inte med på det men om personen förgriper sig på en ändå, då ÄR det ett sexuellt övergrepp!

Att försvara personer som förgriper sig på andra tycker jag är fruktansvärt. Det är inte dem man ska försvara. Det är offren man ska försvara. För varför ens försvara en person som gör brott? Varför försvara en idiot som inte kan fatta vad ett enkelt nej betyder? Förstår helt ärligt talat inte.

Något som också vissa utsatta får höra är "har du några fysiska bevis?"

Men vet ni vad? Det är faktiskt inte alltid det finns fysiska bevis till det. Det är inte alltid det används våld i en våldtäkt. Det är faktiskt väldigt sällan som en gärningsman behöver använda våld i en våldtäkt. Så om det inte är våld med i övergreppet, hur ska man då kunna bevisa fysiska skador? Det är lixom helt omöjligt. Jag önskar verkligen fler kunde få sig bättre kunskap när det gäller sånt här. För sånt här är ett allvarligt brott som folk måste ta mer på allvar!

Gillar

Kommentarer