Meningarna som jag stör mig på

Något som jag stör mig på är när folk säger "var försiktig så du inte blir våldtagen bara när du går i kort kjol" eller "tänk på hur du klär dig, så du inte klär dig för lättklätt. För då finns det risk att du blir våldtagen" "du får skylla dig själv" "för det fattar du väl att något skulle hända när du går så lättklädd." osv. Jag stör mig så sjukt mycket på dem meningarna. Att folk har så lite kunskap när det gäller sånt här alltså. För det spelar ingen roll hur man var klädd, man ska fan kunna få klä sig hur man vill utan att någon tror att den har rätten till o förgripa sig på någon annan.

När någon säger dem meningarna så tar faktiskt även jag illa upp. När jag blev utsatt för våldtäkten så var inte jag lättklädd. Men jag tar ändå illa upp och kan lätt klandra mig själv ännu mer när man får höra någon säga dem meningarna till någon annan. Anledningen till att jag tar åt mig är för att jag följde med en kille hem. Jag följde med hem till honom och det var så det sexuella övergreppet hände mig. Får jag skylla mig själv också då kanske? Får jag skylla mig själv som blev utsatt bara för att jag följde med en kille hem? För om en som klär sig lättklädd får skylla sig själv så känns det ju nästan lite som om att jag också får skylla mig själv eftersom att jag faktiskt följde med en kille hem. Det är faktiskt så det känns. Nu var inte jag lättklädd. Men det jag vill försöka komma fram till är att när folk säger att man får skylla sig själv om man var lättklädd så känns det faktiskt som jag också får skylla mig själv som följde med en kille hem. För det finns ju faktiskt även en risk i den situationen med.

Jag ångrar så fruktansvärt mycket att jag följde med. För nu såhär i efterhand så har jag kommit på vad många signaler han faktiskt gav mig till vad det var han hade planerat, och jag är så besviken på mig själv att jag just då inte kunde se dem signalerna. Men något inom mig fick mig till o tro att allt var så äkta. För trots signalerna som jag fick så lät allt ändå så bra. Signalerna som jag fick var just då väldigt dolda. Så jag blev ju helt blind och kunde just då inte se dem. Jag ångrar så fruktansvärt mycket att jag tog en risk som sedan visade sig skulle kosta mitt liv psykiskt. Och även fysiskt faktiskt. För jag får ju väldigt ofta magsmärtor, som egentligen är psykiskt men som övergår till fysiska smärtor. I mars fick jag ju till och med åka in med ambulans pga att jag fick så ont så jag bara låg på golvet o skrek o grät av smärta. Dem trodde ju först det var blindtarmen, men inga fysiska fel hittades. Så det var ju psykiskt och efter att jag har läst lite i Yvonnes bok så har jag förstått att man kan få sådana magsmärtor om man exempelvis varit utsatt för ett övergrepp. Och jag ångrar det så fruktansvärt mycket. Men jag har alltid varit den personen som vill tro gott om andra. Jag är fullt medveten om att det händer så mycket sjukt i denna världen. Men trots det så har jag ändå alltid varit den som inte vill tro något ont om någon annan och jag har alltid intalat mig själv att något sådant aldrig skulle hända mig ända tills det faktiskt hände mig. Nu är det dock tvärtom det här med tilliten, nu har jag istället riktigt svårt för o lita på andra med tanke på vilken sjuk värld vi lever i, och jag ångrar så otroligt mycket att jag följde med honom. Och då känns allt bara ännu värre när man får höra någon säga dem där meningarna till någon annan som jag skrev längst upp i detta inlägget.

Jag tycker inte man säger så till någon. För tänk om det faktiskt händer den personen något, för om det gör det så kommer ju personen som fick höra dem meningarna innan det hände garanterat klandra sig själv ännu mer. Så jag tycker faktiskt inte man säger så. För bara för att någon kanske går lättklädd så är det fortfarande inte ett samtycke till att någon får röra en. Som jag skrev längre upp så ska man få klä sig hur man vill utan att någon tror att den har rätten till o förgripa sig på någon annan.

Så snälla, tänk lite på vad det är ni säger till någon annan. För det spelar ingen roll hur man gick klädd, för ingen har rätten o röra någon annans kropp utan tillåtelse i vilket fall som helst! Jag vet att det kan vara svårt o leva sig in i situationen om man inte varit utsatt för något slags övergrepp själv. Men jag tycker ändå att man kan tänka lite på vad det är man säger. Man ska aldrig skuldbelägga offren. För vi offer som råkat ut för något slags övergrepp klandrar oss själva redan tillräckligt mycket som det är. Och jag tycker inte heller att man ska säga till någon att man ska tänka på hur man klär sig. Man måste få klä sig hur man vill. Vill man ha kjol så måste man kunna få ha det utan att någon tror att den har rätten till o förgripa sig på någon. Om man skulle gå i kjol eller lättklädda kläder så är inte det något samtycke till sex. Att följa med någon hem är heller inget samtycke till sex. Så vare sig om man är lättklädd eller inte, eller om man följer med någon hem eller inte, så är inte det något samtycke till sex somsagt! Så ni som använder dessa meningarna, tänk lite på vad det är ni säger. För sexuella övergrepp kan ske även fast att man inte är lättklädd. Och det kan ske även fast att man inte följer med någon hem. Så att säga dem meningarna tycker jag är fel. För i vilket fall som helst så får man inte förgripa sig på någon annan. Man får inte röra någon annans kropp utan den andras samtycke!

Gillar

Kommentarer

simonsmammamadde
simonsmammamadde,
Det spelar ingen roll vad för kläder man har på sig, det är ALDRIG rätt att bete sig sådär ändå. Vi kvinnor ska kunna gå näck utan att nån ska hoppa på oss! Jag höll själv på att bli våldtagen för många år sedan och inte hade jag kortkort på mig utan shorts och t-shirt, men ändå tyckte de 4 killarna att de skulle dra in mig och min kompis i skogen och försöka allt!
nouw.com/simonsmammamadde
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Jaa men eller hur! Usch, finns så mycket idioter alltså! 😟
nouw.com/mittlivsomsofia
Blir så förbannad på såna saker...
evahle.se
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Samma här.. 😟
nouw.com/mittlivsomsofia
Jesse,
det är ALDRIG rätt att bete sig sådär och det är INTE ditt fel att de blev som de blev. <3
jessesarvak.com