Min lillebrors bortgång tog hårt på mig

Även fast jag nu för tiden mår väldigt bra så sätter ändå saker och ting som man gått igenom djupa spår, som exempelvis det där med att min lillebror somnade in. Efter att jag förlorade honom så har jag varit väldigt rädd för att förlora fler familjemedlemmar. Det händer blandannat ibland att jag vaknar upp mitt i natten och väcker Christian, för jag är jätte rädd att det ska hända han något eller att han kanske ska sluta andas. Det hade verkligen varit en mardröm och jag vet inte hur jag skulle hantera det om jag förlorade ännu en till familjemedlem. Det finns ju även ett citat som lyder ”det sägs att det går över, men vart går det då? Nej, svåra livskriser går nog aldrig över, dem bär man med sig hela livet. Men man lär sig att leva med dem” och precis exakt så är det, för svåra livskriser går verkligen inte över. Det kommer alltid finnas med en på ett eller annat sätt.

Det har även nu gått över 4 år utan min älskade lillebror, men ändå kan detta forfarande än idag påverka mig. Även fast det såklart blivit mycket bättre så tror jag ändå inte att jag kommer bli av med denna rädslan helt, för det sitter så djupt inrotat i mig. Min lillebrors bortgång tog så hårt på mig, det gjorde ont att sitta där på sjukhuset den där morgonen den 29 december 2016 och se på när han tog sina sista andetag, det kändes så traumatiskt och man kände sig oerhört hjälplös när man såg sin egna lillebror försvinna. Ena stunden här, och sen helt plötsligt nästa stund borta. Livet är verkligen så fruktansvärt brutalt orättvist. Varför ska det egentligen behöva vara såhär? Ingenting blir någonsin sig likt utan dig, för du fattas oss så oerhört mycket.

Jag insåg även nu att detta blev ett väldigt djupt och känslosamt inlägg, och det var ganska länge sen jag skrev såhär djupt. Men jag behövde verkligen få skriva av mig lite. Alla dagar är inte bra dagar och det är viktigt att komma ihåg att man aldrig någonsin ska ta någon förgivet, för livet kan verkligen ta en sorglig vändning och när livet ändrar sig och marken kring den trygga vardagen rycks undan, då är det självklara inte så självklart längre. 💔

Gillar

Kommentarer