Mobbning kan skada mer än vad man tror

Förra veckan så skrev ju jag ett inlägg om att jag varit utsatt för mobbning. Det var väldigt skönt att kunna skriva av sig allting som jag var utsatt för när det gällde mobbningen för jag fick verkligen så otroligt fina kommentarer och ni är verkligen grymma, det vill jag verkligen att ni ska veta. <3

Idag tänkte jag ta o skriva ett till inlägg som kommer handla om mobbning. Detta kommer dock inte handla om mobbningen som jag blev utsatt för, utan detta kommer handla om mobbning överlag. Jag satt igår och kollade runt lite på youtube och hittade då denna låten som ni ser ovanför denna texten. Mobbning är fruktansvärt och det kan faktiskt sluta med att man mår så dåligt så man bestämmer sig för o ta sitt liv och det är verkligen fruktansvärt att det ska behöva gå till så, så vissa tillomed bestämmer sig för o ta sitt liv. Mobbning är fruktansvärt och det måste få sig ett slut. För det är inte okej o mobba någon annan. Det är inte okej, har aldrig varit okej och kommer aldrig att bli okej heller.

Till er som mobbar: tänk om det var ni som blev utsatta för mobbning dagligen? Hur hade då ni känt er? Hade ni velat att alla exempelvis kollar snett på er varje dag? Eller att folk pekar ut er eller slår er? Eller att ni får höra massa fula ord dagligen? Hade ni velat det? Det tror jag faktiskt inte. Ni som gör sådant här måste börja med o tänka steget längre och tänka på vilka konsekvenser det faktiskt kan ge. För som jag skrev så kan det faktiskt gå så långt så att den som blir mobbad bestämmer sig för o ta sitt liv, och ni vill väl inte vara orsaken till någon annans död? Det tror jag ärligt talat inte.

Att mobba någon annan förstår jag inte varför man ska göra. Det sägs ju att dem som mobbar oftast själva mår väldigt dåligt, men bara för att man själv mår dåligt så gör inte det att man har rätt till o mobba någon annan. Mår man dåligt över något så att man tillomed känner att man måste gå runt och mobba folk så är det isåfall bättre att man går o pratar med någon istället för o mobba o få någon annan till o må dåligt. För bara för att man mår dåligt så ska inte det behöva gå ut över någon annan.

Mobbning måste få sig ett stopp, för det är verkligen inte okej o hålla på såhär. Mobbning kan verkligen skada så otroligt mycket, och nu pratar jag efter egna erfarenheter för jag vet själv hur fruktansvärt hemskt det är o bli utsatt för mobbning då jag själv varit utsatt. Så jag kan verkligen leva mig in i andras situationer som varit utsatta eller som är utsatta just nu. Jag minns själv vad dåligt jag mådde. Mobbning skadar mer än vad man tror. För det kan sätta ärr på en för livet. Mobbningen som jag blev utsatt för exempelvis kommer jag aldrig glömma. Jag har klarat av o lägga det bakom mig, men det är ändå ingenting som jag någonsin kommer glömma. Det kommer alltid finnas med mig i bagaget.

Men jag är glad över att jag klarade av o ta mig igenom det. Att jag kämpade och verkligen klarade mig igenom det. För trots att jag blev utsatt för mobbning så vann jag ändå hela skiten, just pga att jag faktiskt klarade av o kämpa mig igenom det. Och blir ni utsatta för mobbning, försök isåfall o prata med någon som ni litar på. Jag vet att det kan vara väldigt svårt att ta det steget, och jag vet även att mobbning är jätte svårt att få stopp på. Men det är verkligen så värt o försöka iallafall. För mobbning är aldrig okej och till er som är utsatta just nu eller som blivit utsatta, det är inte fel på er! Ni duger precis som ni är och ni är fina precis som ni är. Jag har själv jätte dåligt självförtroende och jätte dålig självkänsla, jag hittar själv nästan alltid bara massa fel hos mig själv, men jag vill iallafall ändå att ni ska veta att ni duger precis som ni är! <3

  • Tankar

Gillar

Kommentarer

Jesse,
Viktigt inlägg! håller med dig i det du skriver. <3
jessesarvak.com
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Jaa sådant här är riktigt viktigt! <3
nouw.com/mittlivsomsofia