Mobbning sätter djupa spår

Bild från sommaren 2021 🌸

Jag tänkte dela med mig av en grej som är väldigt svårt, men som samtidigt har varit ett jätte bra beslut. Jag har sedan ett par veckor tillbaka börjat gå hos en psykolog på kvinnohälsovården som min barnmorska hjälpte mig i kontakt med. Anledningen är för att all mobbning jag utsattes för har sedan jag blev gravid kommit upp till ytan, vilket är lätt hänt. Har man en gång haft problem med psykisk ohälsa så är det vanligt att det kan komma tillbaka när man är gravid. För min del är det mobbningen som kommit upp till ytan, dels pga rädslan över att vårat kommande barn kanske någon gång blir utsatt - men även för att mobbning sätter djupa spår.

Jag drömmer vissa nätter mardrömmar om det jag utsattes för & jag har egentligen aldrig bearbetat mobbningen fullt ut. När jag mådde som sämst så blev det mest att vården la fokus på allt annat, men det har aldrig egentligen lagts fokus på bara mobbningen. Därför går jag nu hos en psykolog som stöttar gravida på kvinnohälsovården.

Psykologen där är även jätte bra, hon starta igång en traumabearbetning. Så jag har nu under ett par veckors tid fått genomgå exponering, jag har fått återupprepa det mobbarna utsatte mig för. Genom exponering lär man sig nya sätt att hantera samt förhålla sig till skrämmande situationer, kroppsliga symptom & tankar. Men nu till nästa besök så kommer vi gå in i en ny fas, nu kommer vi istället börja samtala kring hur mobbningen har påverkat mig.

Så med detta vill jag visa hur mycket mobbning verkligen kan påverka en annan människa & hur fel det är att mobba. Även fast bearbetningen hjälper så kommer jag ändå aldrig glömma. Mobbning sätter djupa spår, mobbning kan förstöra så mycket & därför är det dax för er som mobbar andra att börja tänka steget längre. Vad får ni egentligen ut av att vara elaka? Vad får ni ut av att trycka ner någon annan? Hur roligt kan det egentligen vara att göra en annan människa ledsen?

Vill även förmedla att det inte är någon svaghet att besluta sig för att gå hos psykolog. Även fast man i det stora hela mår bra så kan man ändå ibland behöva samtal. Det är en styrka att inse vad man behöver göra för att kunna ta sig förbi det jobbiga! 💕

Gillar