Ni vet den där känslan?

Ni vet den där känslan när man känner sig så fruktansvärt svag? Den där känslan när det känns som man inte klarar någonting och den där känslan när det känns som man misslyckas med precis exakt allt man gör? Den känslan går jag väldigt ofta med vilket verkligen är riktigt jobbigt. Önskar så mycket att det bara kunde finnas en sådan där on/off knapp så man bara ibland kunde stänga av sin hjärna så man slapp känna så sjukt mycket jobbigt så ofta. Tänk om det fanns en sådan knapp så man exempelvis kunde stänga av sin hjärna om nätterna så man kunde sova bättre. Tänk vad skönt det ändå hade varit och tänk om det ändå vore så enkelt. Men allting ska inte vara så lätt här i livet. För hur hade livet varit om allting vore som en dans på rosor? Och hur hade livet varit om det hela tiden hade varit lätt? Det är ju inte riktigt så det funkar, utan i livet ingår dem här upp och nedgångarna.

Jag kan säga att det finns inte en enda människa som hela tiden har uppgångar, alla har ibland nedgångar. Vissa mer än andra och tvärtom. Även fast att man kanske inte lider av just psykisk ohälsa så finns det ändå ingen som hela tiden har uppgångar, för alla människor har ibland sina nedgångar även fast att alla kanske inte har det lika ofta. Alla har vi känslor och alla känner någon gång i livet ångest, vissa känner det mer än andra - men alla känner det ändå någon gång. Ångest är något som ingår i livet och det är ingenting som någon någonsin kan komma undan helt. Bara för att det finns så många bloggar där bloggarna får livet till att framstå som en dans på rosor så kan jag säga att det är inte så det är. Vissa väljer bara o inte dela med sig om privata saker då det finns dem som inte känner sig bekväma med det.

Så bara för att det finns dem bloggar där dem får det o framstå som om att livet vore som en dans på rosor så är det inte så som det är hela tiden. Verkligheten ser inte ut så, verkligheten ser inte ut så för någon hela tiden - för även dem som inte lider av psykisk ohälsa har också sina nedgångar även fast att det kanske inte ser ut så. Men det är faktiskt så det är, för det finns inte en enda människa som aldrig någonsin har nedgångar och det finns inte en enda människa som aldrig någonsin känner någon form av ångest. Sen kan livet självklart vara som en dans på rosor ibland, för vissa mer än för andra - men jag menar heller inte att livet inte kan kännas så ofta för vissa - däremot så menar jag att livet kan inte jämt vara som en dans på rosor, för det är inte så som det funkar när det gäller livet - för livet är inte hela tiden lätt för någon. Livet är som en berg och dal bana som går upp och ned. Livet går upp och ned för oss alla. Alla kanske inte känner det lika ofta men alla har ändå ibland sina nedgångar och alla känner ibland ångest.

Gillar

Kommentarer

carolinamikaela
carolinamikaela,
❤❤ relaterar till allt du skriver. Kramar!
nouw.com/carolinamikaela
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,