Positiva saker med att bli frisk

Jag tänkte ta o skriva en lista som kommer handla om positiva saker med att bli frisk från min anorexi som jag kan ta och kolla tillbaks på dem dagarna allting känns totalt hopplöst. Så att jag helt enkelt kan försöka påminna mig själv om varför jag vill bli frisk och vad som är positivt med att bli frisk. Så därför tänker jag även dela med mig av fyra gamla bilder på mig när jag var den där riktiga glädjefulla och spralliga Sofia som ni ser precis här ovanför texten. Så, nu kör vi helt enkelt igång med listan där jag ska lista positiva saker med att bli helt frisk från denna dumma sjukdomen vid namnet anorexia.

1. Slippa frysa så mycket och att få tillbaka värmen igen.

2. Må bättre både fysiskt och psykiskt.

3. Kunna äta på restauranger utan att få ångest. Även kunna fika på cafér utan alla dessa hjärnspöken.

4. Kunna äta mig mätt utan att få ångest.

5. Kunna äta det jag tycker om, exempelvis pizza som jag faktiskt egentligen älskar och som jag alltid kunnat äta tidigare utan ångest. Exempelvis att jag kan våga välja pizza istället för sallad när min familj beställer hem pizza.

6. Orka mera.

7. Kunna skratta på riktigt igen, likaså kunna känna äkta glädje.

8. Slippa riskera det där med att kanske få lägga dansen åt sidan som jag faktiskt älskar och brinner för, och även att kunna prestera ännu bättre så jag kan utvecklas ännu mer inom hiphop mix dans.

9. Kunna sova bättre.

10. Kunna vara piggare och kunna njuta av livet.

11. Att jag kommer orka umgås mer oftare med vänner.

12. En frisk hjärna som kan ta bättre och mer klokare beslut.

13. Kunna våga leva livet.

14. Kunna äta utan att känna behov av att jag måste träna och utan att känna ett behov av att jag måste ha kontroll över vikten genom o ställa mig på vågen.

15. Kunna slappna av.

16. Att ibland kunna äta onyttigt utan ångest.

17. Få bättre minne.

18. Våga tacka ja om någon vill bjuda mig på exempelvis något onyttigt.

19. Slippa hjärnspökena som styr mig.

20. Men framförallt att kunna bli fri igen. Kunna bli fri och våga äta mig mätt utan att vara rädd för att gå upp i vikt. Vinna mitt liv tillbaks igen. Vinna över förövaren som förgrep sig på mig.

Som ni ser så blev det en hel del positiva saker med att bli frisk som jag nu lyckades lista. Så dem dagarna då allt verkligen känns totalt hopplöst så ska jag försöka komma ihåg att kolla tillbaks på denna listan så jag kan försöka fånga motivationen till varför jag gör denna resan till ett friskt och friare liv. För en vacker dag ska jag faktiskt bli frisk. En vacker dag ska jag bli fri och en vacker dag så ska jag vinna och inte låta han som gjorde övergreppet på mig få förstöra mig mer. Han har förstört tillräckligt mycket för mig nu, han har gett mig en hemsk upplevelse som jag aldrig kommer glömma. Men en dag så ska det faktiskt få bli min tur att kunna leva livet igen trots det hemska i mitt bagage - kunna leva precis som jag kunde för flera år sen. Jag har faktiskt klarat av o ta mig igenom så mycket annat, då vill jag också tro att jag kommer fixa detta också och när den dagen kommer så kommer jag skutta omkring av lycka, och då ni ska ni få se den där riktiga glädjefulla och spralliga Sofia. För även om hon just nu gömmer sig någonstans så kan jag garantera att hon någonstans inom mig finns - det kan jag garantera även fast att det ibland kan vara svårt för mig o tro det. Som folk brukar säga till mig - "du är så mycket starkare än vad du själv tror Sofia".

Gillar

Kommentarer

carolinamikaela
carolinamikaela,
Bra ide!! Hoppas det kan hjälpa och ska nog själv ta och skriva ihop en sån lista 😊 kram
nouw.com/carolinamikaela
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Det tycker jag absolut du ska göra! Kram 😊
nouw.com/mittlivsomsofia
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Super bra lista och punkter, du är så klok! 😘❤
nouw.com/nikolinapettersson
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Tack fina du! 😘❤️
nouw.com/mittlivsomsofia
Ida,
Finns så mycket att se fram emot som frisk! Kämpa på!
onlyonewaytogo.blogg.se
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Ja men verkligen! Det ska jag och detsamma till dig! <3
nouw.com/mittlivsomsofia