Pratat lite om ensamhet

Som jag tror att jag tidigare nämnt om här i bloggen så har jag ju kontakt med en tjej via Tjejzonen. Tjejzonen är som en sida där man kan få stöd blandannat via Skype. Så jag har via tjejzonens sida kontakt med en tjej som jag 1 gång i veckan skriver med på Skype. Vi har skrivit med varandra nu ikväll och vi pratade lite om att danskurserna drar igång för mig på söndag igen. Så jag berättade då för henne att jag känner mig väldigt ensam. För alla på dansen känner nästan alla och alla pratar med alla förutom med mig, vilket leder till att jag känner mig väldigt ensam på dansen. Jag går helt själv dit, har ingen kompis som dansar, enda gången var då 2014 och lite under 2015, när en kompis gick en danskurs med mig ett tag. Men hon slutade sen, så jag går alltså dit helt själv + att jag inte känner en enda på dansen. Jag har även väldigt svårt för o få kontakt med någon där eftersom att ingen har någon som helst ögonkontakt med mig, och då blir det ju inte så lätt för mig heller o få kontakt vilket gör allt svårare. Så jag berättade alltså detta ikväll för min samtalskontakt som jag har på Skype och hon sa väldigt kloka grejer till mig.

Hon skrev blandannat: "kom ihåg att du inte är ensam, jag står bredvid dig o dansar, det kan hjälpa en gnutta o tänka så. Och även att du faktiskt är där för att du tycker det är kul, inte för någon annan"

Hon skrev även: "Sen så vet ingen vad som försiggår inne i dig, jag tror att dem ser dig som otroligt stark som går dit själv. Det skulle jag göra." Och även "du vet det är många som går och tränar pga att dem har en kompis bredvid där dem pushar varann, det är kul det med, men du kommer ha så mycket mer nytta av att du är stark och går dit själv trots att du inte känner någon där" och allt det som hon skrev till mig kändes faktiskt ändå väldigt bra. För det har hon ju ändå väldigt rätt i, för trots att jag inte känner någon där så går jag ju faktiskt ändå dit.

Sen så kan det ju självklart kännas väldigt jobbigt, för när ingen pratar med en så kan man ju väldigt lätt få för sig att det är en själv som det är fel på fast att det egentligen faktiskt inte är så det är. Och även fast att det alltid är kul o kunna få kontakt med någon så ska jag ändå f��rsöka tänka en del på det som hon skrev till mig. Även fast att det är svårt o tänka så, speciellt när man har jätte dåligt självförtroende o jätte dålig självkänsla, så ska jag ändå försöka tänka så. För jag tycker hon skrev det riktigt bra och därför ska jag försöka tänka så. För jag går ju egentligen inte dit för dem andras skull. Jag går ju faktiskt dit för att jag tycker om dans och det är ju det som är det viktigaste!

Gillar

Kommentarer