Psykolog kontakten

Har idag varit hos psykologen, detta besöket gick dock fortare än vanligt. Sist när jag var där så berätta jag ju exakt allting i detalj för psykologen om vad som hände under övergreppet, och vi kom även i slutet på det samtalet överens om att jag tillsammans med min boendestödjare ska närma mig platsen mer och mer samt att jag även skulle skriva ett brev till mig själv. Men inget av det hann jag riktigt med eftersom att jag först och främst fick hjärnskakning, och sen blev jag ju även inlagd på psyk. Så det där med att börja närma sig platsen med min boendestödjare var ingenting som jag orkade med dels för att jag den gången mådde väldigt dåligt psykiskt, men även för att jag hade hjärnskakning - och det där brevet som jag skulle skriva till mig själv hann jag heller inte med. Så vi pratade en liten stund förut bara och sen bestämde vi att vi bokar in en ny tid istället, för nästa steg i denna bearbetningen är att jag ska närma mig platsen mer och mer och även det där med att jag ska skriva ett brev till mig själv. Så vi bokade tillsammans in en ny tid om två veckor, nästnästa fredag så jag hinner med dem här två delarna. Så ska kolla med min boendestödjare om vi kan börja närma oss platsen på tisdag samt att jag även någon dag ska påbörja att skriva det där brevet till mig själv. Jag kommer skriva brevet till mig själv på ett papper, så får vi sen se vad jag vill göra med det. Jag vet iallafall att jag ska ta med det till psykologen om två veckor. Men jag kanske även publicerar det här på bloggen, det beror lite på hur jag känner. För jag vet inte överhuvudtaget just nu vad jag kommer skriva i det där brevet till mig själv, så därför får vi se om det kommer bli någon text som jag kommer vilja publicera här i bloggen.

Förutom det här så har jag ungefär 2-3 gånger kvar hos psykologen. På vårdcentralen har dem en begränsad tid hur länge man kan gå där, och om 2-3 gånger så har jag gått där ungefär 6 gånger och det är ungefär den tiden som dem har att erbjuda på vårdcentralen. Skulle jag sedan behöva mer bearbetningstid inom vården så kommer isåfall min psykolog hjälpa mig i kontakt med psykiatrin för behandling där. Men jag känner att när jag gått färdigt dem här 2-3 gångerna hos psykologen så vill jag fortsätta min bearbetningsprocess själv. Jag känner inte att jag vill hålla på o springa hos psykologer o älta. Förr eller senare så kommer jag ändå få fortsätta bearbetningsprocessen själv. En bearbetning process blir ju aldrig färdig efter en avslutad behandling hos psykolog, man får ju alltid fortsätta bearbeta själv efteråt ändå och jag känner det att jag sedan inte vill hålla på att springa hos psykiatrin också. Jag tror inte det kommer göra att jag mår bättre. I slutändan så är det ändå bara jag själv som kan göra någonting åt mitt mående, och att då hålla på att springa hos psykologer o älta är ingenting för mig. Så jag tror det kommer räcka med den här trauma bearbetningen som jag går på vårdcentralen, för sen efter det är avslutat så vill jag försöka klara av att bearbeta det här på egen hand. 

Jag har dessutom både min behandlare på ätstörningmottagningen samt mina boendestödjare som jag får prata om det här med hur mycket jag vill, och även min blogg som jag kan skriva på. Sen så skriver jag självklart inte exakt allt i detalj här, men jag är ändå väldigt öppen och jag känner mig även bekväm med att skriva öppet här i min blogg även fast jag väljer att lämna vissa delar utanför bloggen. Att exempelvis skriva ut exakt allt som han gjorde emot mig under våldtäkten är nog ingenting som jag skulle känna mig bekväm med att göra, men annars så är jag ju väldigt öppen här. Bloggen är helt enkelt som min frizon, jag mår bra av att skriva och här i min blogg så kommer jag kunna skriva hur mycket jag vill om övergreppet. Så efter avslutad behandling på vårdcentralen så känner jag att jag vill fortsätta min bearbetningsprocess utan psykolog. För att hålla på o springa runt o älta allting om och om igen med psykologer är ingenting som kommer få mig att må bättre. Jag vill helt enkelt någon gång kunna försöka gå vidare med mitt liv, så jag känner att jag vill fortsätta bearbetningen utan psykiatrin efter avslutad behandling på vårdcentralen, för jag vet att jag får prata hur mycket jag vill med både min behandlare och mina boendestödjare och det tycker jag räcker när jag är färdig hos min psykolog.

Gillar

Kommentarer

HannahOster
HannahOster,
Åhhh vad bra att du söker vård!! Lycka till <3
nouw.com/hannahoster
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Tack så mycket <3
nouw.com/mittlivsomsofia