Psykolog och söka om boendestöd

Förut idag så var jag och min kurator hos psykologen på vårdcentralen. Hon som tog emot oss sa att det skulle vara ett slags bedömningssamtal och sedan innan vi avslutade samtalet så sa hon att jag ska komma dit några gånger innan dem bedömer om jag ska ha någon behandling och isåfall vad för behandling. Så jag hoppas verkligen nu att hon tar mig på allvar och att hon verkligen lyssnar och förstår hur dåligt jag mår så jag kan få någon behandling. För annars så vet jag seriöst inte vad jag ska ta mig till. Jag vill bara någon gång få rätt hjälp. Fick iallafall en ny tid om 2 veckor igen.

När vi sedan var klara där så bokade vi även tid hos en sjuksköterska, för jag har ju bytt vårdcentral och behöver en läkare som blandannat kan skriva ut mediciner. Så vi bokade in en tid åt mig hos en läkare, och den tiden är nästa fredag. Sedan direkt efter det så drog vi iväg till socialförvaltningen där vi pratade om boendestöd, och först och främst så måste jag ha papper på att jag har mina funktionshinder, så får ta o leta upp dem här hemma. Sedan ska vi då göra en ansökan så jag kan ansöka om ett boendestöd som kan hjälpa mig med o söka lägenhet och som även sedan kan vara som ett socialt stöd för mig när jag väl fått egen lägenhet!

Gillar

Kommentarer

Annorlunda
Annorlunda,
Låter som en bra idé med boendestöd för dig! Hoppas du får en bra boendestödjare och att stödet från vården börjar finnas där!
nouw.com/annorlunda
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Det hoppas jag med, kram! <3
nouw.com/mittlivsomsofia