Så trött på mänskligheten

Jag är så otroligt trött på mänskligheten alltså. Så otroligt trött på folk som tror att man har rätten till o kränka och säga hur hemska saker som helst till en annan människa. Försök tänk på att ord faktiskt kan skada mer än vad man tror. Det finns till och med dem som går och tar sitt egna liv pga sådana där dumheter. Det är INTE okej o kränka en annan människa. Man ska tänka sig för vad man skriver och vad man säger till någon annan, för ord kan faktiskt skada mer än vad man tror. Ett endaste litet elakt ord kan få en människa till o falla så djupt ned till botten. Men jag försöker med att inte ta åt mig, för jag vet att jag innerst inne är stark och jag kommer klara av o ta mig ur detta helvetet med rätt hjälp och tillsammans med dem fina människorna som jag har runt omkring mig. Även fast att jag aldrig kommer kunna bli helt hel igen så kommer jag iallafall garanterat lära mig o leva vidare med allt och iallafall må så mycket bättre - och den dagen då jag står här och mår så mycket bättre, den dagen då jag står här stolt över att jag har lyckats kämpa mig igenom allt - den dagen ska jag visa för alla som betett sig så fruktansvärt illa emot mig att jag faktiskt kan. En vacker dag ska jag faktiskt visa alla att jag kan och då ska dem få se vad dem faktiskt gått miste om. För jag lär inte gå tillbaks till dem som verkligen betett sig riktigt illa emot mig. Jag har annars väldigt lätt för o förlåta. Det enda jag aldrig någonsin skulle kunna förlåta är när man behandlar mig eller någon i min närhet riktigt riktigt ordentligt illa och så är det bara. Men allting kommer garanterat göra mig tusen gånger starkare tillslut. Jag kommer garanterat komma ut som en vinnare och då ska folket fan få se vad dem gått miste om.

Det går till en gräns hur mycket man som människa accepterar. Sedan spelar det ingen roll om man vräker ur sig elaka saker bara för att man mår dåligt. Jag kan acceptera det till en viss del ibland, det beror lite på vad det handlar om eftersom att alla kan göra misstag. Men jag accepterar inte vad som helst och riktiga grova och hemska ord där man drar in en grej som har med psykisk ohälsa o göra och när man skriver/säger rakt ut att man önskar att en person aldrig mer ska bli frisk accepterar inte jag. Bara för att man mår dåligt så måste man ändå tänka på vad man säger till en annan människa. För att må dåligt är ingen ursäkt till o bete sig illa där man kränker en annan människa riktigt rejält. Det som jag fått höra är dessutom något som man ALDRIG ska kläcka ur sig. Det som jag fick höra är totalt oacceptabelt o säga till någon annan. För det som jag fick höra är både en fruktansvärt och hemskt kränkning och jag förstår inte hur fan man ens kan skriva/säga något så hemskt som jag fick ta emot. Det är garanterat något som jag skulle kunna gå till polisen med om jag vill. Det är dock ingenting jag kommer göra så länge jag får vara ifred. Men det är iallafall säkert något som jag skulle kunna har jag fått höra och speciellt när jag har bevisen rakt framför mig. Men kommer somsagt inte ta det så långt så länge jag får vara ifred, för jag har redan nog med mig själv som det är och orkar inte med mer problem nu. Jag har iallafall fina människor runt omkring mig som jag pratat om detta med som också säger att det som jag fick ta emot inte är okej.

Man ska tänka sig för vad man skriver alltså. Jag själv höll på o svara något riktigt elakt tillbaks, men jag använde min hjärna och tänkte efter och valde därför istället att visa mig mognare genom o inte svara alls. Tycker det är mycket bättre. Visst måste man kunna få försvara sig själv, men jag orkade verkligen inte när jag redan har så mycket annat och därför kände jag helt enkelt att det är bättre om jag visar mig mognare istället för o sjunka till samma nivå. Vad det handlar om vill jag inte nämna för det är jag inte redo för o skriva ut än, men jag känner bara att jag iallafall behöver ta o skriva av mig vilket jag har all rätt till o göra så länge jag inte nämner och hänger ut någons namn. För det kokar verkligen av ilska inom mig samtidigt som jag är så sjukt ledsen och förstörd. Även fast att jag försöker med o inte ta åt mig av vad en annan människa säger till mig så är det inte så lätt eftersom att jag är en väldigt känslig person som går sönder så otroligt lätt, och när någon försöker trampa på min svagaste punkt precis som om att jag inte vore en droppe värd genom o dra in saker som handlar om min psykiska ohälsa som inte ens hörde till saken så går det fan för långt alltså. Är det där tacken man får efter hur mycket jag har ställt upp för denna personen? Efter hur många gånger jag gett personen nya chanser efter chanser gång på gång och efter att jag ställde upp och följde med personen för o träffa en kille trots att jag har fobi för o träffa vem som helst, är det då tacken man får genom o få fruktansvärda elaka och kränkande ord om min psykiska ohälsa? Det där lär jag ju aldrig förlåta iallafall, för det var alldeles för hemskt och kränkande - så där gick faktiskt droppen totalt.

Sen vet jag att man inte är mer än en människa och att alla kan göra misstag, men man gör inte ett så stort kränkande misstag medvetet - och man måste ändå tänka sig för. Man har inte rätt o kläcka ur sig vad som helst och det är inte okej o medvetet kränka en annan människa. Kan man med o kränka någon så grovt så får man också stå för det och stå för konsekvenserna till att en vänskap kan bli förstörd för alltid. Jag har jätte svårt o lita på folk och blir man då kränkt så är jag den personen som inte kan lita på den som kränker mig något mer. Skulle ni få veta vad jag fick skrivet till mig så skulle ni förmodligen tappat hakan. För det där är totalt oacceptabelt och till och med mina nära blev riktigt illa berörda och då är det faktiskt illa. Så alla ni där ute, tänk er för vad det är ni skriver och kränk aldrig någon annan. Om det är så att ni kanske mår dåligt så är det bättre o söka hjälp isåfall. För man ska inte låta sitt mående gå ut över någon annan. Ord kan skada och såra mer än vad man tror och kan verkligen sätta spår för personen som man kränker. Det kan sätta spår för personen som blir kränkt för alltid och det hemska jag fick ta emot, dem orden kommer jag aldrig någonsin glömma. Får man ett sår på utsidan så är det något som läker - men ett sår på insidan läker oftast aldrig helt. Tänk på det.

Gillar

Kommentarer

domandra
domandra,
blondina,
håller med dig älskling,. skit i h*n nu..h*n är fan i mig inte värd dig alls. älskar dig <3
finest.se/blondina