Som lärare har man ett ansvar att alla ska trivas

Som jag tidigare skrivit om här i min blogg så har ju jag varit utsatt för mobbning. Det ena inlägget som jag skrev hittar ni HÄR, för er som inte läst det och som kanske vill göra det. Hur som helst så har iallafall jag blivit utsatt för mobbning. Mobbningen som jag blev utsatt för pågick från mellanstadiet ända till gymnasiet. Men just då när det pågick så kunde jag inte riktigt till en början förstå att det var mobbning som jag blev utsatt för. Jag förstod det först, men eftersom att lärarna i grundskolan förminskade allt genom o säga "detta är ingen mobbning, dem bara retas lite" så blev jag totalt förvirrad vilket resulterade till att jag faktiskt trodde på lärarna. Men jag gick ändå till rektorn, och det sa jag rakt ut till lärarna att jag skulle, och då står den ena läraren och bara flinar rakt framför mig vilket fick mig till o känna mig fett löjlig. Så jag trodde helt enkelt på det dem sa, att det inte var någon mobbning. Pga att dem är vuxna människor och pga att jag då var ett barn när jag försökte ta tag i det så trodde jag då helt enkelt på att dem hade rätt, att det inte var någon mobbning. Jag blev totalt förvirrad och just därför så började jag sen leva i tystnad eftersom att ingenting blev bättre fast att jag gick till rektorn. Jag började helt enkelt tro att det är så som det ska vara och gick runt och intalade mig själv att det är mig som det är fel på.

Men nu idag så förstår jag att det som jag blev utsatt för var visst mobbning. Det pågick varje dag och jag kunde inte känna mig trygg i varken skolan eller utanför skolan just pga att dem som mobbade mig gick på mig varje dag så fort dem fick syn på mig. Vid något tillfälle fick jag till och med elaka kommentarer på internet där det blandannat stod "Du är så jävla ful!" "Nästa gång jag ser dig så ska jag möblera om ditt ansikte" osv. Det var knappt så jag ens vågade gå ut på rasterna. Hade det inte varit för att jag hade min kompis i klassen så hade jag nog inte ens vågat gå till skolan helt ärligt talat. På utsidan kunde man nog uppfatta mig som en väldigt glad tjej pga att jag aldrig visade för andra hur dåligt jag faktiskt mådde. Men inombords så var jag helt förstörd. Jag satt ofta i min ensamhet inne i mitt rum och grät och funderade väldigt mycket på varför jag ens finns. Funderade även väldigt mycket på vad det är för fel på mig. Men så fort när jag var bland folk så visade jag mig alltid som den där glada Sofia. Dem som mobbade mig lyckades verkligen trycka ned mig så fruktansvärt mycket så att jag faktiskt då trodde att det var mig som det var fel på - och det gjorde det ju inte precis bättre när lärarna i grundskolan förminskade det när jag för en gångs skull försökte ta tag i det. Det fick ju mig till o tro ännu mer att det är mig som det är fel på.

Men nu idag så förstår jag somsagt att det som jag blev utsatt för var visst mobbning och det är faktiskt så fruktansvärt att lärare, som har ansvar för att alla ska trivas i skolan inte ens försöker ta tag i det när en elev kommer till dem för o berätta att man är utsatt för mobbning. Det är verkligen fruktansvärt. Som lärare har man ett ansvar - och det ansvaret är att man ska se till så alla trivs. Kommer en elev till lärarna för o berätta att man är mobbad, när det dessutom även pågår i skolan så är det deras ansvar att försöka ta tag i det o hjälpa till och det är så fruktansvärt sjukt att det ens ska få gå till såhär. Dem menade alltså på att det inte var någon mobbning. Trots att jag vid ett tillfälle blev slagen, trots att en av dem även vid ett tillfälle spottade på mig, trots att dem varje dag kallade mig för en massa fula ord, trots allt hemskt som dem helt enkelt gjorde emot mig så var det ändå inte enligt lärarna i grundskolan mobbning. Enligt dem så retades dem bara. Men oavsett om dem bara hade retats så hade det ändå inte varit okej. För att vara elak emot någon annan är aldrig okej. Men nu handlade det inte ens om att dem bara retade mig, utan det handlade faktiskt om mobbning och det är så sjukt att det ens ska få gå till såhär. Så fruktansvärt sjukt att lärare ens kan förminska o påstå att det inte var någon mobbning trots att det faktiskt var mobbning som det handlade om.

Gillar

Kommentarer