Streetdance

Igår skrev ju jag att jag anmält mig till både hiphop mix och dancehall. Båda dem kurserna är på söndagar. Men, jag känner även att jag vill gå på någon dans någon annan dag i veckan också. Så jag satt faktiskt igår kväll och anmälde mig till streetdance också. Hiphop mix och dancehall är via folkuniversitetet och streetdance är på Medborgarskolan. Så jag kommer alltså gå på både folkuniversitetet och Medborgarskolan. Streetdance finns även på folkuniversitetet, men där var den dansen för sånna i åldern 10-13 år. Man brukar få vara med även fast att man är äldre än så. Det har man iallafall fått tidigare. Men jag känner att jag vill dansa med sånna som är lite mer i min ålder, och på Medborgarskolan var den för sånna som är mellan 15-19 år. Jag är ju 22 år men det är ju iallafall lite mer i min ålder. Så därför valde jag just streetdance på Medborgarskolan.

Streetdance som kommer vara på Medborgarskolan börjar den 20 September står det och den kommer vara på tisdagar. Så jag kommer alltså till hösten ha 2 danslektioner på söndagar, vilket då är hiphop mix och dancehall. Sedan en danskurs på tisdagar som då kommer vara streetdance. Första gången jag anmäler mig till 3 dansstilar. Brukar annars bara gå 1 eller 2 kurser åt taget. Oftast brukar jag gå 1 kurs åt taget. Men denna gången kände jag att jag lika gärna kan slå till med 3 kurser. För jag älskar verkligen dans. Även fast att det kan vara som en kamp för mig o ta mig till dansen pga min ångest så är just dans något som jag ändå älskar och jag vill verkligen försöka hålla fast vid detta. Vill verkligen inte ge upp dansen pga min ångest. Den ska verkligen inte få förstöra precis exakt allt för mig! 

Både streetdance och dancehall kommer vara helt nytt för mig. Egentligen hiphop mix också. Men eftersom att jag var med i fortsättningskursen som var sist innan uppehållet fast att jag egentligen är nybörjare i hiphop mix så har jag ju fått en liten inblick i just hiphop mix. Så den dansstilen vet jag ju lite hur den fungerar iallafall. Men just streetdance och dancehall kommer vara helt och hållet nytt för mig. Så det ska bli spännande. Ska självklart bli spännande med hiphop mix också eftersom att den nu till hösten även kommer vara anpassad för nybörjare. Den som var nu innan uppehållet var ju bara för fortsättning så det var ju ett väldigt högt tempo för mig. Men det jag menar är mer att nu har jag ju sett hur hiphop mix funkar så det kommer ju ändå inte vara helt nytt för mig som dancehall och streetdance kommer vara. Men nu ska jag sluta tjata så mycket och avrunda detta inlägget. Men jag uppdaterar mer senare under dagen!

  • Dans

Gillar

Kommentarer

Det är så kul med dans 😊
evahle.se
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Det är det verkligen! 😊
nouw.com/mittlivsomsofia